Creşteri salariale la aparatul primarului de peste 30% într-un an. Încercări de blocare a intervenţiilor unui consilier

• publicat la: 25 ianuarie 2018
Creşteri salariale la aparatul primarului de peste 30% într-un an. Încercări de blocare a intervenţiilor unui consilier

 

Şedinţa din data de 23 ianuarie 2018 se pare că nu a fost tocmai pe placul redacţiei din Primăria Carei care  încearcă să arunce în derizoriu intervenţiile publice ale alesului  local Ilie Ciută. Nu putem crede că toată mascarada e  pentru a nu fi comparate intervenţiile prompte şi la subiect  cu tăcerea apăsătoare din partea altora, unii specialişti. Şi nici pentru faptul că  se primesc bani frumoşi pentru astfel de scrieri de protecţie a imaginii conducerii primăriei.

Nici la această şedinţă în care sunt supuse dezbaterii proiecte de execuţie bugetară nu a  participat  nimeni din partea Serviciului de Contabilitate sau din partea Direcţiei Economice aşa cum am văzut că se întâmplă la primăriile oraşelor din judeţ.  În lipsa specialiştilor  de la aceste servicii, cel care este împins de primar să dea mereu răspunsuri este administratorul public, Beko Tamas. Deci şi la şedinţa din 23 ianuarie 2018 doar Beko Tamas a fost nominalizat de primar să ofere răspunsuri la semnalările consilierului Ciută.

,,Uitându-mă la execuţia bugetelor la data de 30 iunie 2017 şi la cea din 31 decembrie 2017 constat că la capitolul 59 cele 2 subpuncte de la ALTE CHELTUIELI sunt  diferite, amestecate între ele.

Astfel, la execuţia bugetară din 30 iunie avem ca prim subpunct la ALTE CHELTUIELI ,,Fund.Centr.de Prom. A Turism.Cult.grof Karolyi iar al doilea ,,pt.  ONG cu activit cult. Sportivă şi pentru culte,, ..la execuţia din 31 decembrie 2017 avem ca prim subpunct la acelaşi capitol  ,,Fund.ONG cu activit cultural sportivă iar apoi…numai ,,pentru Culte…

De 4 luni se tot aprobă măriri salarii. În trim.4  faţă de trim.1  avem o creştere de 32%  a salariilor la aparatul propriu al primarului. Cheltuiala medie cu un angajat din aparatul propriu este de 5861 lei adică 1275 de euro…,,

După aceste intervenţii , preşedinta de şedinţă a încercat să împiedice noi luări de cuvânt ale consilierului Ciută pe motiv că nu ar avea dreptul la mai multe intervenţii.

Pentru cei care înţeleg bine limba română, oferim în imagine conţinutul art.37 şi 38 din Regulamentul de  organizare şi funcţionare a Consiliului Local a Municipiului Carei din iulie 2016.

Executia bugetelor de ven si chelt2017 Primarie

Buletin de Carei

comentarii

de costi la 26 ianuarie 2018 - 08:35

amu si voi\nu toti so dus de cosilier pantru oras ca mai nevoiti o fo de bani ca de lucru\cati pricep la buget acolo?

Lasati un comentariu