Depuneri de coroane la bustul lui Mihai Eminescu de la Carei

• publicat la: 15 ianuarie 2018
Depuneri de coroane la bustul lui Mihai Eminescu de la Carei

„Ziua Culturii Naționale” și împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie şi la Carei. Activităţile au debutat cu maratonul poeziei româneşti, o activitate coordonată de Adrian Ştefănuţi.   A urmat apoi caravana poeziei eminesciene iar de la ora 13,00 au avut loc depuneri de coroane la bustul lui Mihai Eminescu de la Carei.

A fost rostită o rugăciune de către un sobor de preoţi ortodocşi şi alocuţiuni de către Bogdan Georgescu, Daniela Ciută şi Nicoleta Latiş.

Au urmat depuneri de coroane din partea Despărţământului ASTRA Carei,  Asociaţiei foştilor refugiaţi din 1940,  Asociaţiei Unirea 2009, a şcolilor din Carei, a PNL Carei, a Bibliotecii şi Direcţiei de Cultură. Au recitat poezii prof.Carmen Dindelegan şi Daniela Ciută.

Nimeni din conducerea Primăriei Carei nu a fost prezent. Bustul lui Mihai Eminescu din Carei a fost  realizat de către Despărţământul ASTRA Carei şi dezvelit în data de 14 octombrie 2017.

Buletin de Carei

comentarii

de liviu la 17 ianuarie 2018 - 13:32

foarte frumos!primarul se arde la minuri daca pune o coroana si la poetul national?de la partide numal la pneleu sunt romani?

Lasati un comentariu