Lansarea la Carei a volumului de poezii „Mireasma vieții – My point of view”

• publicat la: 18 ianuarie 2018
Lansarea la Carei a volumului de poezii „Mireasma vieții – My point of view”

Joi, 18 ianuarie 2018, începând cu ora 17.00, în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc lansarea volumului de poezii în limbile română și engleză, „Mireasma vieții – My point of view”, semnat de Dumitru Ursachi.

În cadrul manifestării au luat cuvântul prof. Teodor Corpaș, realizator de emisiuni tv, Dana Criste, scriitoare, George Terziu, scriitor și editor, respectiv autorul, Dumitru Ursachi. Având în vedere că evenimentul a coincis cu serbarea zilei de naștere a autorului, cei prezenți i-au cântat „La Mulți Ani”, în deschidere.

Au mai luat cuvântul și persoane din public, oameni apropiați autorului, care au relatat o serie de aspecte emoționante, de la întâmplări marcante până la amintiri dragi pe care le-au trăit alături de acesta. A recitat din poeziile prezente în volum Vörös Nicoleta Angela, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic Carei. Dorel Iurcenco, regizor tehnic la Teatrul de Nord din Satu Mare a recitat, de asemenea din poeziile create de Dumitru Ursachi. Moderatorul evenimentului a fost Nicoleta Latiș, bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei.

Momentul muzical a fost prezentat de Mălina Latiș, solistă în cadrul formației Castelanii de la Centrul Cultural Carei, acompaniată la chitară de prof. Szűcs József.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și Bibliotecii Municipale Carei.

Lasati un comentariu