Se interzice serviciul elevilor pe şcoală precum şi folosirea telefoanelor mobile la ore

• publicat la: 10 ianuarie 2018
Se interzice serviciul elevilor pe şcoală precum şi folosirea telefoanelor mobile la ore

Potrivit unui ordin al ministrului Liviu Pop, elevilor le va fi interzis să aibă telefoanele mobile la ore, însă nu vor mai putea fi dați afară din clasă.

Noul ordin de ministru pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aduce o mulțime de modificări cu privire la conducerea școlilor.

Ordinul ministrului prevede ca telefoanele mobile să fie lăsate într-un loc special amenajat din clasă iar folosirea lor este permisă doar cu acordul cadrului didactic.

De asemenea, este interzis serviciul elevilor pe scoala, dar si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitătii de învăţământ.

Noul regulament mai prevede că notele nu pot fi folosite in scop coercitiv: „Rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale”.

Totodată, este interzisă si constituie abatere disciplinară implicarea copiilor elevilor sau a personalului din unitatea de invatamant în strângerea si/sau gestionarea fondurilor.

Lasati un comentariu