Se vând terenurile şi clădirile Fabricii de lapte din Carei

• publicat la: 9 ianuarie 2018
Se vând terenurile şi clădirile Fabricii de lapte din Carei

Mai dispare o unitate de producţie din Carei.  Fosta fabrică de lapte din Carei a fost scoasă la licitație de FrieslandCampina România, producătorul lactatelor Napolact.

Este vorba despre trei loturi: o clădire cu teren de aproximativ 2.400 de metri pătrați, fosta fabrică de lactate care se află pe un teren de 19.208 metri pătrați și o zonă agricolă cu o suprafață de 5.430 de metri pătrați.

Fabrica a fost închisă în 2015, producția de aici fiind relocată în unitatea FrieslandCampina din Baciu, județul Cluj. În fabrică lucrau în jur de  130 de oameni înainte ca unitatea să fie închisă.

Municipiul Carei devine pe zi ce trece un oraş de consum, unităţi de producţie importante devenind  ,,fiare vechi,,  şi  amintiri. TRUM SA avea mii de angajaţi. Exista o Filatură de bumbac, o Fabrică de zahăr, un Complex  de prelucrare in şi cânepă, o fabrică de mobilă CRASNA, o Fabrică de biscuiţi, o Fabrică de tutun, o Fabrică de conserve….Wocco s-a mutat la Satu Mare.

comentarii

de pro ciuta la 25 ianuarie 2018 - 10:04

ce a fost si ce a ajuns acest oras!
s-a dus tot ce a fost industrie si loc de munca pentru careieni,unio,fabrica de canepa,filatura,fabrica de zahar,fabrica de conserve,fabrica de biscuiti,fabrica de mobila,fabrica de nasturi si sectia de covoare si pantofi.a venit sectia de cauciuc!respirati aer curat careieni!

Lasati un comentariu