Smiorcăieli la început de An Nou la Carei. Nimic despre pagubele din Primărie şi nici despre discriminare

• publicat la: 8 ianuarie 2018
Smiorcăieli  la început de An Nou la Carei. Nimic despre pagubele din Primărie şi nici despre discriminare

Pe zi ce trece  se confirmă faptul că primarul are un apetit deosebit pentru atragerea de  consilieri personali din presa scrisă care nu stăpânesc bine limba română.  A nu se face confuzie între a vorbi limba română şi a o stăpâni. Un nou articol apărut pe pagina lui Szasz confirmă cele de mai sus. Acesta  continuă aplicarea metodelor diversioniste şi   politica de hărţuire la adresa  Buletin de Carei şi de fiecare dată precizează de bună voie şi  nesilit de nimeni  că o face…,,pentru ultima dată,,.

Doar că în limba română ,,ultima dată,,  are cu totul alt înţeles decât cel  exploatat de  finul primarului.

Cât poate fi de credibilă o opinie personală a acestui cumătru al primarului dacă la data de 18 noiembrie 2017 scria despre dezvelirea grupului statuar din centrul Careiului ,,ca simbol al convieţuirii interetnice paşnice,,  pentru ca 2 zile mai târziu să publice scuzele naşului său, primarul, pentru prezenţa doar a steagurilor maghiare  aduse de  ,,maghiari înfocaţi,,.

Curat murdar! Cu tupeu!  Cum rămâne cu buna convieţuire trâmbiţată …pe bani publici? Şi primarul şi finul său au fost prezenţi fizic la acea manifestare la care a lipsit orice însemn românesc  dar s-au făcut că nu observă aceste lipsuri şi nu au luat nici o măsură de corectare la faţa locului a ofensei adusă românilor.

La data dezvelirii acelui grup statuar din centrul Careiului erau aprobate toate avizele necesare? Dar pentru monumentul dedicat bibliei reformate?

Ultimul consilier angajat de primar continuă aplicarea metodelor diversioniste şi   politica de hărţuire la adresa  Buletin de Carei şi de fiecare dată precizează de bună voie şi  nesilit de nimeni  că o face pentru ultima dată.  Nici genul smiorcăit adoptat   nu poate însă acoperi haosul care domneşte în administraţia locală din care face parte.  O fi şi asta o metodă de a ne abate atenţia de la modul de cheltuire al banului public în Primărie, de la politica de discriminare  şi de la criteriile de angajare în această instituţie devenită Familia SRL.

Asistăm în ultimul timp la blamarea celor care  muncesc  voluntar în favoarea comunităţii şi la elogierea celor care  prosperă din inginerii financiare, consumatorii de bani publici.

De câte ori Buletin de Carei atinge un  punct sensibil apare imediat presa locală de casă cu smiorcăieli de genul materialului publicat ieri de consilierul şi finul  primarului.

Să fi cedat nervos după materialele  despre realitatea careiană neromanţată?

Am scris in data de 22 decembrie 2017 despre cum  pot fi păcăliţi  careienii  la lucrările de  asfaltare,  calitativ şi financiar,  folosind datele clientului, adică Primăria.

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/corigent-la-matematica-sau-spagar-eminent-din-datele-oficiale-prezentate-de-primaria-carei-despre-asfaltarea-drumurilor.html

Am scris despre cum poate deveni amintire  singura clasă de filologie din oraş,  despre mutarea la Satu Mare a  singurului  post local de radio in limba română,  despre  drumul recent  reabilitat şi asfaltat de la intrarea dinspre Satu Mare care a trebuit   refăcut  din cauza unor erori de construcţie,  despre igrasia din clădirea Primăriei reabilitată cu 2 milioane de euro,  despre folosirea Centrului Social reabilitat din fonduri europene nerambursabile şi pentru alte activităţi decât cele  avizate, despre Sala Festivă din primărie pictată doar cu simbolisitică maghiară , despre amplasarea fără niciun aviz a bustului Regelui Ferdinand, despre bătaia de joc la adresa memoriei foştilor refugiaţi şi expulzaţi  din Carei în anul 1940 după intrarea în vigoare a Dictatului de la Viena   dar şi despre  boicotul  Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Carei, boicot care nu a dat  roade.

Consilierul renumit pentru blamarea şi trădarea  fiecărui angajator al său în momentul când a găsit o altă oportunitate , mai profitabilă, dă lecţii de morală.

Deranjează emisiunile despre un Festival de Datini şi Obiceiuri româneşti de la Carei?  ASTRA Carei a trimis invitaţii fiecărui post de televiziune judeţean  dar nu numai. Intrarea a fost liberă.  Szasz nu a scris nimic despre  o activitate culturală de amploare care a adunat sute de careieni şi sute de participanţi colindători dar este deranjat se pare de faptul că scriu alţii.

Probabil face parte din scenariu.  Că doar  sunt de notorietate  metodele staliniste de încercare  de reducere la tăcere a celor care nu se supun politicii  administraţiei Kovacs-Keizer din Republica de la Carei.  Sume generoase ajung în buzunarele celor care  hărţuiesc persoanele cu spiritc civic  sau care se încumetă  să  spună lucrurilor pe nume. Nici până la ora actuală stufoasa redacţie din Primăria Carei nu a  oferit un comunicat despre paguba constatată  la diverse departamente din Primărie de Camera de Conturi, pagubă ce depăşeşte   5,77 milioane Ron adică peste 57 de miliarde de lei.

Raportul se află postat pe pagina oficială a Curţii de Conturi a României.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu