Unirea Principatelor Române marcată la Carei

• publicat la: 23 ianuarie 2018
Unirea Principatelor Române marcată la Carei

Miercuri, 24 ianuarie 2018, de la ora 10.00, la Monumentul Ostașului Român va avea loc un moment solemn dedicat aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române .Te Deum, depuneri de coroane, moment artistic.
Organizator: Direcția de Cultură Carei în parteneriat cu Biblioteca Municipală, Centrul de Promovare a Turismului Cultural, Muzeul Municipal Carei, Centrul Cultural al municipiului Carei. Va  participa şi  Asociațiunea ASTRA Carei şi Asociaţia foştilor deportaţi şi refugiaţi din 1940 filiala Carei.

În lipsa oricărui spectacol aniversar organizat de Primăria Carei, cei care doresc să sărbătorească în mod tradiţional pot participa la evenimentele din localităţile din apropiere.

Astfel,  de la ora 16:00, la Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare va avea loc un concert aniversar dedicat Unirii Principatelor. În deschidere, Corul Adagio – dirijor Ioan Petrovici, urmat de artiștii de muzică populară Adriana Irimieș din Cluj Napoca, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan și Ansamblul Folcloric Cununița din Satu Mare.

Tot mâine de la ora  13:00 – În Căminul Cultural din Mădăras va avea loc:

1. Conferința „Eminescu și societatea Carpații” – conferențiază dr. Nicoară MIHALI, Baia Mare

2. Lansarea cărții – „Moartea cărților” – autor Nicoară MIHALI – prezintă Nicolae SCHEIANU

3. Spectacol omagial:- Cercul de dans sportiv al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud- Cercul de balet al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud- Corul de copii „Ardente” din Ardud- Ansamblul folcloric ”Cetatea Codrului” din Ardud cu soliștii: Cornel Pop, Teodora Bota și Vlad Jurchiș- GRUPUL IZA din Maramureș – concert de muzică tradițională.

La Baia Mare, Mica Unire va fi sărbătorită printr-un proiect marca Ghită Danciu.
Recitaluri: Andrei Păunescu, Magda Puskas, Arpi Domokos, Cristian Buica, Vasile Mardare si Grup Folk Orizont ’77 (Valentin Moldovan si Ghita Danciu).

La Tăşnad, de la ora 13.00. în sala de spectacole ”Unirea” are loc un moment de evocare a Unirii Principatelor Române prezentat de elevii Liceului Tehnologic Tășnad şi de  Școala Gimnazială Tășnad  după care va urma  un concert folk susținut de Grupul folk Orizont 77 (Ghiță Danciu, Valentin Moldovan), Magda Puskas, Cristian Buica, Vasile Mardare.

La Carei va fi …linişte.

Buletin de Carei

comentarii

de pro ciuta la 23 ianuarie 2018 - 20:34

rusinos din partea primariei sa faca diferente intre careieni!
pentru exprimarea de tipic sudist de la itv ar trebui amendat primarul.
in Carei sunt sudisti care dau locuri de munca la careieni. cate firme mai are primarul?

Lasati un comentariu