Unirea Principatelor Române sărbătorită în cerc închis la Carei

• publicat la: 18 ianuarie 2018
Unirea Principatelor Române sărbătorită în cerc închis la Carei

Manifestările dedicate aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române la Carei

Marți, 23 ianuarie 2018, ora 10.00, Centrul Cultural Carei – Sala Deák Endre

”Lecție de istorie …. altfel”, cu prof. Ioan Cearnău, realizată de Biblioteca Municipală Carei

Marți, 23 ianuarie 2018, ora 11.00, Sala de simpozioane, Castelul Károlyi

Expoziția de fotografie „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Adrian Ștefănuți

Marți, 23 ianuarie 2018, ora 11.15, Sala de simpozioane, Castelul Károlyi

Prezentarea multimedia „159 de  ani de la Unirea Principatelor Române – un pilon de bază în desăvârșirea Marii Uniri”, realizată de muzeograful Mihai Andrei Mocan

Miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 10.00, Monumentul Ostașului Român

Moment solemn dedicat aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române – Te Deum, depuneri de coroane, moment artistic

Organizator: Direcția de Cultură Carei în parteneriat cu Biblioteca Municipală, Centrul de Promovare a Turismului Cultural, Muzeul Municipal Carei, Centrul Cultural al municipiului Carei.

Nici acest eveniment important din istoria României nu beneficiază de alocări de sume din partea Primăriei Carei.

La Satu Mare are  loc  miercuri, 24 ianuarie, la Filarmonica „Dinu Lipatti”  spectacolul susținut de Corul „Adagio”, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan, Adriana Irimieș (Cluj-Napoca) și Ansamblul Folcloric „Cununița” iar marţi 23 ianuarie are loc Simpozionul „Istoria Unității Naționale la Români” având ca  invitați personalități de marcă a vieții universitare românești: prof. univ. dr. Doru Radosav (Cluj-Napoca), conf. univ. dr. Ion Cârja (Cluj-Napoca) și cercetător științific I. dr. Claudiu Porumbăcean. Nici  de Ziua Culturii Naţionale Primăria Carei nu a alocat nici un fond pentru aducerea unei personalităţi  de marcă a vieţii culturale naţionale, nici vreun interpret renumit şi nu a fost  prezentă la manifestările ce au avut loc în municipiul Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Prof.Viorica Boldur la 18 ianuarie 2018 - 20:13

Acesta este respectul pe care autoritățile locale il au fata de romani.Cum e cu dreptul fiecărui cetățean de a-si păstra traditiile si cultura?Il susținem sau nu?

de Petre la 23 ianuarie 2018 - 14:37

jalnic!aduna elevii de la scoli dimineata si spun ca au facut activitati da bani pentru spectacol nu da primaria,bine ca pentru baute cand vin parlamentarii de afara au bani!!!

Lasati un comentariu