65 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu

• publicat la: 2 februarie 2018
65 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu

Vineri, 2 februarie 2018, începând cu ora 9, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, a avut loc un moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc în data de 5 februarie 65 de ani.

Manifestarea a debutat în Cabinetul de limba română a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”, cu un cuvânt de bun venit al domnului director Adrian Micovschi.  Dragoș Georgescu, director al Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, a prezentat o scurtă biografie a omului politic Iuliu Maniu, iar prof. Nicoleta Latiș, bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei a evidențiat rolul acestuia în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

La final, participanții au putut viziona o expoziție de fotografii cu instantanee din viața lui Iuliu Maniu organizată în holul liceului, după care a fost depusă o coroană de flori pe placa comemorativă a personalității politice ardelene așezată la intrarea principală a instituției școlare.

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură Carei, Biblioteca Municipală Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” , în colaborare cu Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei.

Iuliu Maniu a murit în închisoarea de la Sighet şi a fost aruncat în groapa comună de la marginea oraşului.

comentarii

de pro ciuta la 3 februarie 2018 - 18:17

Vesnica recunostinta pentru Iuliu Maniu pentru ce a facut si pentru caracterul sau! Elevii au fost in vizita la casa memoriala Iuliu Maniu vreodata?

Lasati un comentariu