Alegeri în Ungaria. Un preot afirmă că la Carei guvernul Orban a sprijinit ridicarea unei biserici

• publicat la: 24 februarie 2018
Alegeri în Ungaria. Un preot afirmă că la Carei guvernul Orban a sprijinit ridicarea unei biserici

Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018  iar campania electorală va începe cu 50 de zile înainte scrutinului, adică pe 17 februarie. Pe adresele careienilor  cu dublă cetăţenie au sosit deja pliantele electorale înainte de 1 februarie 2018.

Afişele privind  înregistrarea pentru votare  au apărut în vitrinele careiene încă din luna octombrie  2017.

Recent, a apărut un video clip în care un preot cu dublă cetăţenie cheamă persoanele cu cetăţenie maghiară la vot, în favoarea actualei guvernări de la Budapesta care spune el susţine ungurii de peste hotare. Potrivit înregistrării, chiar clădirea bisericii careiene din spatele său ar fi fost făcută cu sprijinul guvernului Orban.

Scrutinul pentru alegerea noilor membri ai Parlamentului de la Budapesta se va organiza într-un singur tur, iar alegătorii vor avea două buletine de vot- unul pentru a-şi exprima opţiunea pentru deputatul circumscripţiei de care aparţin şi unul pentru a vota lista naţională a unui partid înscris în cursa electorală.

Cetăţenii maghiari  care au domiciliul în Ungaria, dar se află înafara graniţelor în momentul scrutinului vor putea vota la ambasadele şi la consulatele Ungariei. Cetăţenii maghiari care nu au domiciliu în Ungaria, după o înregistrare prelabilă, îşi pot trimite votul prin corespondenţă.

Buletin de Carei

comentarii

de birta b. la 28 februarie 2018 - 20:38

Este adevarat ceea ce spune dl.Tolnay.Guvernul Ungariei a sprijinit cu sume consistente construirea noii biserici reformate din Carei.Ne place sau nu acesta e adevarul.
Eu nu voi vota la aceste alegeri.Asta sa nu creada cineva ca as avea vreun interes.Am scris asta doar ca o informatie.

de Buletin de Carei la 28 februarie 2018 - 21:16

Susţineţi activitatea politică în rândul clerului?

de birta la 1 martie 2018 - 13:06

Ref:@buleindecarei-Nu si nici nu voi fi vreodata!

de birta la 1 martie 2018 - 13:17

Rectificare-ref:@buletindecarei Nu sutin si nu voi sustine vreodata asa ceva.De fapt mi-am exprimat acest punct de vedere si spre stiinta d-lui reverend,eu fiind de religie reformata in parohia d-sale.

de costica la 5 martie 2018 - 23:09

birta recunoaste ca are cetatenie dubla. asa oameni vrea jeno la partidele din oras ca sa poata mai bine controla deciziile!

Lasati un comentariu