Conflict de interese, declaraţii mincinoase, abuz la cel mai înalt nivel în Primăria Carei

• publicat la: 23 februarie 2018
Conflict de interese, declaraţii mincinoase, abuz la cel mai înalt nivel în Primăria Carei

Cât va mai dura până când conducerea UAT Carei va înţelege că trebuie să respecte legea şi locuitorii oraşului precum şi  administrarea bugetului local? Primăria Carei nu este nici SRL şi nici  afacere de familie ci organizaţie guvernamentală. Primăria Carei a cumpărat din banii careienilor, pentru  Asociaţia Equus, doi cai de rasă cu peste 18 mii lei bucata iar la ultima şedinţă de CL consilierii au votat pentru scutirea  de la plata impozitelor pe anul 2018 a acestei asociaţii. Primarul, viceprimarul, administratorul public de la UATM Carei sunt membrii fondatori la asociaţia în cauză.

Buletin de Carei vă supune atenţiei  un alt abuz, declaraţii  mincinoase şi conflicte de interese din Primăria Carei adică UATM Carei ignorând  istericalele  pestilenţiale ale unor ageamii certaţi cu legea.

La  şedinţa ordinară a CL Carei din data de 20 februarie 2018, pe Ordinea de zi a figurat un proiect de hotărâre pentru scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 a Asociaţiei Equus.

Iniţiatorul proiectului a fost primarul Kovacs , membru fondator al asociaţiei în cauză!

Potrivit înregistrării filmate, partea a doua de pe pagina Primăriei Carei,  între min.14,30 şi 13,33, a existat un dialog între consilierul Ciută şi primar.

,,consilierul Ciută:  domnule primar,  nu cred că e bine să semnaţi acest proiect  având în vedere că sunteţi membru fondator…

primarul Kovacs: nu mai sunt

consilierul Ciută: aici în acte aşa apare…. înseamnă că am fost minţiţi…,,

Printre documentele oficiale oferite de Asociaţia Equus  la solicitarea de scutire de impozit pe anul 2018 nu se află niciun act  adiţional care să ateste modificarea Statutului  şi care să susţină afirmaţia primarului.

În Statutul asociaţiei  figurează 27 de membrii fondatori. La poziţia 16 apare Kovacs Eugen.

Din  Declaraţia de Interese a primarului Kovacs  lipseşte calitatea sa de membru fondator al Asociaţiei Equus pentru care iniţiază proiect de scutire de impozit şi taxe locale pe anul 2018.

Şi de această dată organele competente  vor ignora conflictul flagrant de interese precum şi Declaraţiile de interese mincinoase?

Preşedinta acestei asociaţii a fost angajata Primăriei Carei până în anul 2016, la fel şi soţul acesteia, Veress Toma. Asociaţia  prestează servicii contra cost.

http://www.buletindecarei.ro/2013/03/administratia-careieana-plateste-utilitatile-unei-asociatii-fara-acordul-cl.html

Deşi  scopul principal al Asociaţiei Equus este creşterea şi reproducerea cailor de rasă nu a fost  ataşată nici o autorizaţie sanitar- veterinară  care să ateste legalitatea creşterii de cai în incinta unui parc dendrologic cum este cel unde are adresa de domiciliu.

Potrivit documentelor  aflate în mapa consilierilor,  la momentul  autorizării funcţionării asociaţiei de către instanţa locală de judecată nu exista hotărâre de Consiliu Local pentru atribuirea în folosinţă gratuită a clădirii care a reprezentat adresa! Acordarea în folosinţă gratuită a sediului prin Hotărârea CL a  avut loc  2 luni după  pronunţarea deciziei  instanţei  şi înscrierea ei în Registrul  special.

Hotărârea Consiliului Local de atribuire în folosinţă gratuită este pentru o perioadă de…50 de ani. Cei care verifică legalitatea unor astfel de atribuiri nu au avut nimic de spus referitor la perioada acordării în folosinţă gratuită?

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Poet Careian 2018 la 23 februarie 2018 - 13:34

Cainele nu musca catelul,ce mai asteptam si cu problema cu calul,interesele dicteaza,nu conteaza ce e scrisa,numai sa fie unii aparate,si sa bucure de zile frumoase,cu portofele pline,altii cu salarii minime.

de Prof.Viorica Boldur la 23 februarie 2018 - 14:51

Văd ca ilegalitățile se țin lanț,legea e călcată in picioare si cetățenii care plătesc nu văd si nu aud.Nu este de mirare ca cei care încalcă legea își văd de interesele lor.Nu li se întâmpla nimic.

de paul la 24 februarie 2018 - 16:27

nu ne mai trebe stiri centrale si antene ca astia din primarie bat tot ce se poate la imaginatie malefica!
nu se mai satura de mintit si de ban public!

de p.u la 25 februarie 2018 - 00:21

Cei din teritoriu profita de degringolada de la Bucuresti si isi fac mendrele.E cazul si mosiei lui Grof Karoly.

de Equus vs. Art. 367 Cod Penal la 25 februarie 2018 - 11:18

Scuza primarului este puerilã, iar Szasz Lorand prin articolele lui pe aceasta temã, habar n-are pe care lume bahicã trãiește.
Ca de obicei.

,, – consilierul Ciută: domnule primar, nu cred că e bine să semnaţi acest proiect având în vedere că sunteţi membru fondator…
– primarul Kovacs: nu mai sunt
– consilierul Ciută: aici în acte aşa apare…. înseamnă că am fost minţiţi…”

Atât timp cât Statutul Asociatiei Equus nu a fost modificat, corectat, rectificat adus la zi printr-o hotărâre/sentință a instantei Judecatoria Carei, membri fondatori inscrisi in versiunea in vigoare a Statutului, rãmân membri fondatori.
Evident, este vorba doar de cei care mai sunt incã în viață, nu si cei care au decedat.

Îi convine sau nu primarului Eugen Kovacs, le convine sau nu city managerului Beko Tamas si viceprimarului Keizer Ludovic, dacã Statutul Equus n-a fost reactualizat in instanta, ei rãmân bine merci membri fondatori si trebuie sa suporte consecintele, inclusiv pe cele penale.

de unio la 26 februarie 2018 - 16:45

„Equus” asta este „asocitia” sau asociatia? Fiindca pe poza de prezentare scrie „asocitia”. Dar poza de prezentare ne mai ofera o surpriza: primul drapel din coltul din stanga sus este cel al ….. Ungariei. Si, ca sa fie tacamul complet, dupa el vine Union Jack, al Regatului Unit, iar drapelul Romaniei apare pe pozitia a treia! Oare nepoata grajdarului de grof lovita de vreun armasar, zapacita de atata calarie, a confundat dreapta cu stanga?

Lasati un comentariu