Dezastrul de la Muzeul Moţilor de câmpie din Ianculeşti persistă de peste 4 luni

• publicat la: 16 februarie 2018
Dezastrul de la Muzeul Moţilor de câmpie din Ianculeşti persistă de peste 4 luni

Buletin de Carei a semnalat la data de 1 octombrie 2017 un atentat la identitatea moţilor de câmpie din satul Ianculeşti ce aparţine de mun.Carei şi anume vandalizarea Muzeului local.

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/atentat-la-identitatea-unui-sat-de-moti-de-campie.html

A fost demarată o anchetă, una penală chiar pentru identificarea făptaşilor…doar că de atunci nu a fost făcut public nici un rezultat.

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/ancheta-penala-cu-dedicatie-dezastrul-de-la-muzeul-motilor-de-campie-din-ianculesti-speculat-de-presa-de-casa.html

Astăzi, 16 februarie 2018, Muzeul moţilor de câmpie din satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei este în aceeaşi stare deplorabilă!

Un LACĂT întâmpină  doritorii în a vizita Muzeul…

NIMENI din conducere nu a mişcat un deget pentru a aduce Muzeul în stare decentă. Fostul delegat sătesc, Ciprian Chiorean a fost înlăturat de Primăria Carei care a numit un  preşedinte de partid fără dragoste pentru  păstrarea identităţii moţilor.

Aşa arăta Muzeul pe vremea delegatului  Chiorean…

La fel de dezastruos arată la ora actuală şi Căminul Cultural din sat.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/satului-ianculesti-ce-apartine-de-primaria-carei-i-se-refuza-dreptul-la-camin-cultural.html

Pentru nevoile culturale ale românilor din Ianculeşti, nimic.

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i,  fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Astfel, nu va trebui să lupți pentru a-i cuceri, pentru că, speriați de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși.”

Acest text, scris în urmă cu 2500 de ani de generalul chinez Sun Tzu în „Arta Războiului„,  reflectă cel mai bine intenţiile UAT Municipiul Carei când vine vorba de satul de moţi Ianculeşti.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu