În atenţia Gărzii Naţionale de Mediu. Panoul informativ din parcul dendrologic Carei cuprinde arborii cu valoare deosebită care au fost tăiaţi

• publicat la: 7 februarie 2018
În atenţia Gărzii Naţionale de Mediu. Panoul informativ din parcul dendrologic Carei cuprinde arborii cu valoare deosebită care au fost tăiaţi

La intrarea în parcul dendrologic Carei dinspre strada 1 Decembrie 1918 se află un panou informativ care cuprinde HARTA generală cu vegetaţia lemnoasă. Pe hartă apar speciile de arbori valoroşi din incinta acestui parc.

Urmare a tăierilor efectuate în ultimele săptămâni, arbori valoroşi care apar pe această hartă nu vor mai putea fi văzuţi în locurile indicate!

Deci panoul nu mai oferă informaţii actuale şi se impune actualizarea lui.

Priviţi harta pe care şi ulmul tăiat precum şi pinul negru apar cu cerculeţul verde ca arbore cu valoare deosebită!

Parcul dendrologic Carei este plin de cioate după care se poate urmări dacă au fost sau nu marcaţi arborii sau dacă au fost sau nu bolnavi. Unle dintre aceste cioturi au fost deja sparte cu ajutorul unor burghie  şi deci ele nu mai oferă informaţii complete.

Urmare a situaţiei din teren se impun nişte întrebări .

1. Specialistul silvic care a marcat arborii  cum a putut să aplice marca pentru tăiere la arbori sănătoși? Ce fel de deontologie profesională are?

2. Specialistul care a verificat punerea în valoare a masei lemnoase cum de nu s-a sesizat că sunt marcaţi arbori sănătoşi?

3. Specialistii silvici ştiu ca un ulm de dimensiunea celui tăiat în parcul dendrologic din Carei  este  extrem de rar?

Pentru o bună transparenţă, solicităm UAT Carei adică primăriei să facă public modul de atribuire a contractului de exploatare a lemnului din parcul dendrologic.

Buletin de Carei

 

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/socant-se-taie-arborii-sanatosi-nu-cei-bolnavi-garda-de-mediu-satu-mare-nu-reactioneaza.html

comentarii

de unio la 7 februarie 2018 - 19:06

drujba lui Kk0vax, sus!

Lasati un comentariu