In memoriam profesor Ioan Boț. Simpozion de Matematică

• publicat la: 19 februarie 2018
In  memoriam  profesor  Ioan  Boț. Simpozion de  Matematică

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Excelență Satu Mare și Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, în semn de prețuire pentru cel care a fost Ioan Boț, profesor de matematică la Liceul Mihai Eminescu, aproape o jumătate de secol, azi Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, organizează în 24 februarie 2018, în Sala festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Simpozionul  de  Matematică In  memoriam  profesor  Ioan  Boț (19 iun. 1939 – 2 sept. 2017).

Elevi și prieteni ai domnului profesor Ioan Boț, cu rezultate deosebite în activitatea de cercetare și în activitatea didactică, sunt prezenți la simpozion pentru a prezenta studii în matematică ce vor fi publicate.

Peste o sută dintre elevii domnului profesor, azi, sunt matematicieni în cele mai diverse locuri din lume.

Simpozionul începe la ora 9. În prima parte a acestuia, organizatorii, alături de invitați și de participanți și-l vor aminti pe cel care a fost omul, concitadinul nostru, profesorul Ioan Boț. În a doua parte a simpozionului, de la ora 10, iubitori ai matematicii sunt așteptați la pledoaria aplicațiilor acesteia în diverse domenii ale științei prin prezentarea studiilor de către participanți.

Informații suplimentare cu referire la simpozion sunt în pagina web cu adresa URL http://www.eminescusm.ro/prezentare/evenimente/simpozion-de-matematica .

Simpozionul  de  Matematică In  memoriam  profesor  Ioan  Boț face parte din acțiunile aniversare dedicate de către instituțiile organizatoare anului centenar al Marii Uniri, recunoscându-i domnului profesor Ioan Boț spiritul civic ce a amprentat destinul urbei noastre.

 

Lasati un comentariu