O nouă lansare pentru ”Auxiliar pentru sanitarii pricepuți, educație pentru sănătate – Voluntariat Invinctus și Milostivul Samarinean”

• publicat la: 17 februarie 2018
O nouă lansare  pentru ”Auxiliar pentru sanitarii pricepuți, educație pentru sănătate – Voluntariat Invinctus și Milostivul Samarinean”

Miercuri, 21 februarie, 2018, de la ora 17, 00, la Sala de simpozioane a Castelului Károlyi, va avea loc lansarea cărții ”Auxiliar pentru sanitarii pricepuți, educație pentru sănătate – Voluntariat Invinctus și Milostivul Samarinean”, autori prof. Carmen Maria Dindelegan și asistent medical Ildikó Mariana Culcean.

Prima parte cuprinde o pledoarie pentru modelul samarineanului milostiv – ca matrice formatoare în voluntariatul de Cruce Roșie .

Tehnicile de Prim Ajutor sunt prezentate de către  coautoare  cărții asistent medical ILDIKO MARINA CULCEAN, urmând  un capitol amplu cu teste grilă pentru concursul SANITARII PRICEPUȚI, ai căror voluntari sunt  elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Carei.

Un alt capitol, prezentat de prof. Carmen Maria Dindelegan,  surprinde aspecte din contribuția Casei regale a României și Crucea Roșie Română.

A doua parte face referire la voluntariatul în cadrul Asociației Invictus România, care  s-a implementat și la Carei din 2016,  ce se află sub Înaltul Patronaj ai Casei Regale.  Elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Carei, pregătiți de prof. Carmen Maria Dindelegan, susțin echipa de militari români răniți în teatrele de operațiuni și care participă la jocurile paralimpice INVICTUS GAME.

În ultimul capitol sunt prezentate lucrări și activități ale elevilor voluntari, dezvoltând matricea SCOALA -MEDICINA- RELIGIA- ARMATA, mizând pe un proiect transdisciplinar prin relația cu celelalte științe și preocupări.

La final găsim o incursiune intrinsecă a maximelor si aforismelor latine, ce evidențiază valori precum patrie, lege, onoare, muncă, unitate și tipologii umane.

Deoarece  valoarea omului stă în binele pe care-l face, autorii doresc prin această carte să promoveze voluntariatul ca forță generatoare de modele pozitive.

Moderator: Nicoleta Latiș. Organizator: Centrul de promovare a turismului cultural.

Lucrarea a fost prezentată de autoare şi în cadrul secţiunii 2 al Simpozionului desfăşurat cu ocazia Adunării Generale ASTRA de la Carei din perioada 13-15 octombrie 2017.

Lasati un comentariu