Prefectul Darius Filip a vizitat Şcoala Gimnazială nr.1 Carei

• publicat la: 15 februarie 2018
Prefectul Darius Filip a vizitat Şcoala Gimnazială nr.1 Carei

Două proiecte educaționale care se adresează atât elevilor dotați cât și celor provenind din categorii defavorizate vor fi implementate la Școala Gimnazială Nr.1 din municipiul Carei. Lansarea lor a avut loc astazi, 15 februarie 2018 in prezenta prefectului Darius Filip, a primarului Kovacs, a inspectorului Cziprok Claudia, a viceprimarului Keizer, a unor consilieri locali si a directorilor de departamente Bogdan Georgescu si Varna Levente.

.
În cadrul școlii a fost amenajat un laborator de robotică pentru ciclul gimnazial, dotat cu imprimantă 3D, laptopuri, piese pentru roboți și scule. Valoarea dotărilor este de aproximativ 20.000 lei, bani proveniți în special din sponsorizări, a declarat directorul instituției de învățământ, Nicolae Moldovan.


Celălalt proiect, privind derularea de activități non-formale, se adresează copiilor romi, fiind implementat în parteneriat cu Primăria Carei și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. ”Prin acest proiect, vrem să atragem copii romi spre meserii. După terminarea programului, elevii desfășoară activități care țin de dezvoltarea îndemânării și deprinderea comportamentului în societate. Este o investiţie în educaţie practic”, a declarat directorul Nicolae Moldovan. Profitând de prezenţa Prefectului şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, organizatorii au reluat solicitarea de 2 microbuse transport elevi pentru a uşura deplasarea celor ce provin din cartierele mărginaşe.

Întrucât aceste activități se derulează în continuarea celor școlare, peste 100 de elevi romi beneficiază de o masă caldă. În acest sens, în incinta școlii a fost amenajată o sală de mese.

Lasati un comentariu