Răsturnare de situaţie. Articol Buletin de Carei apreciat de consilierul primarului Kovacs

• publicat la: 27 februarie 2018
Răsturnare de situaţie. Articol Buletin de Carei apreciat de consilierul primarului Kovacs

Între două articole despre activitatea parlamentarilor UDMR din judeţul Satu Mare care nu s-au exprimat în limba română la Carei la dezvelirea grupului statuar din data de 18 noiembrie 2017,  consilierul primarului Kovacs  laudă un articol al  Buletin de Carei. Evident că  este unul în  care apar imagini atractive, pe înţelesul fiecăruia, în cazul de faţă mărţişoare. Din partea unui fost director de cotidian judeţean ajuns bloger în Carei …e ceva. Şi să mai spună cineva că nu avem materiale pur informative…

Articolele cu substrat,  care necesită şi cunoştinţe economice, juridice  şi o bună cunoaştere a limbii române  sunt mai greu de digerat şi putem înţelege că nu pot primi răspuns apreciativ sau combativ.

Deşi ….cât poate fi de greu să citeşti un Statut  al unei asociaţii înfiinţate înainte de a i se aproba sediul şi din care fac parte ca membrii fondatori primarul nănaş  dar şi viceprimarul care nu au  trecut această calitate în Declaraţia de interese?

Pentru un fost director de cotidian judeţean care făcea anchete la căminul de bătrâni pentru a determina înlocuirea conducerii  e o bagatelă să citească câteva acte sau să urmărească Declaraţiile  de interese sau poate că preşedinta asociaţiei a ascuns de ochii consilierilor actele adiţionale şi a încercat să inducă în eroare aleşii locali când a cerut scutirea de impozit introdusă pe Ordinea de zi taman de primar….

Oare de ce lasă mereu în coadă de peşte lucrurile începute şi nu scrie despre anchetele iniţiate ? Cum a rămas cu Traseul Legendelor sătmărene despre care scria şi el că este o carte fals istoric potrivit opiniilor unor istorici?

Pe când un articol obiectiv în Opinie de Carei despre lucrările din Sala Festivă a Primăriei Carei şi valoarea lor, despre starea scenei de la Teatru recent renovat şi reparaţiile ulterioare, despre clădirea Primăriei recent renovată cu peste 2 milioane de euro şi plină de igrasie, despre lucrările de renovare a sediului UDMR Carei în valoare de peste 221.000 lei din banii oraşului, despre achiziţia de cai de rasă din bani publici pentru a fi concesionaţi asociaţiei ce vrea scutire de impozit, despre  cei 5 mii de lei care se spune că au fost oferiţi familiei Nemethi dar  pentru care nu se prezintă nici un document fiscal, despre constatarea ITM Satu Mare privind  veridicitatea celor afirmate de Nemethi Peter privind plata concediului de odihnă la care a fost îndreptăţit, despre tăierile  sutelor  de arbori din parc din 2011 încoace, despre terenurile de la Ianculeşti şi despre demolarea şcolii şi refuzul de renovare al Căminului Cultural,etc.

O fi destul de bogată lista  cu subiecte din administraţia locală? Mai există materiale, nici o problemă, că de paguba de 5,77 milioane RON nici nu am pomenit.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu