Şi la Resighea se păstrează tradiţiile româneşti

• publicat la: 4 februarie 2018
Şi la Resighea se păstrează tradiţiile româneşti

Duminică, 4 februarie 2018, la Căminul Cultural din satul Resighea a avut loc o manifestare culturală dedicată sărbătorii Dragobetelui. Deoarece în acest an ziua de 24 februarie, Sărbătoarea iubirii la români, cade în Postul Paştelui, evenimentul a fost organizat de Parohia ortodoxă din localitate în colaborare cu Şcoala Gimnazială Pişcolt în avans. Activitatea a fost realizată  sub îndrumarea noului părinte paroh, Trușcă Ioan cu scopul de a întări legătura dintre enoriași și  comunitatea locală și de a păstra vii tradițiile și obiceiurile românești.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului prin Cecilia Marinescu- director de cabinet, primarul comunei Pişcolt de care aparţine satul Resighea, Cosmin Varga, directorul Şcolii Gimnaziale din Pişcolt, reprezentanţi ai Asociaţiei foştilor refugiaţi şi deportaţi din 1940, prof. Elena Coşarcă şi ing.Daniela Ciută.

Elevi ai Şcolii Gimnaziale din Pişcolt au pregătit câteva momente artistice intens aplaudate de numerosul public prezent. A fost deosebit de apreciată şezătoarea organizaţă de prof. Lavinia Zota din Scărişoara cu elevi din localitate dar nu s-au lăsat mai prejos nici copii din clasa 0. Toţi au fost îmbrăcaţi în frumoase costume populare româneşti.

Au rostit alocuţiuni Părintele Ioan Truşcă  şi primarul Cosmin Varga. Căminul Cultural din satul Resighea este într-o stare impecabilă, fiind recent renovat. Satul nu mai are nici şcoală şi nici grădiniţă, copii făcând naveta la Pişcolt. Prin grija părintelui paroh Ioan Truşcă, elevii din sat au format un cor cu care au participat la Festivalul de Datini organizat de ASTRA Carei în luna decembrie 2017.

Gazdele au pregătit pentru finalul manifestării un mic protocol din care nu au lipsit cozonacii şi gogoşile sub diferite forme.

Imagini de la eveniment …

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1982663801981888

Buletin de Carei

comentarii

de Resighea la 5 februarie 2018 - 13:22

In satul Resighea este scoala si gradinita , nu se desfasoara sctivitate didactica in cladire . Scoala si gradinita au fost renovare si este in curtea scolii un teren de sport cu irigatie prin pamant.

de Resighea la 5 februarie 2018 - 13:27

A fost renovata si scoala din Scarisoara . Cand s au finalizat lucrarile de renovare a devenit casa parohiala , copii fiind mutati la sclola din Piscolt.

Lasati un comentariu