Interviu cu Copil-Ioan Lăpuşte, noul comandant al Poliţiei Municipale Carei

• publicat la: 5 martie 2018
Interviu cu Copil-Ioan Lăpuşte, noul comandant al Poliţiei Municipale Carei

Începând din data de 1 martie 2018, Poliţia Municipală Carei are un nou comandant în persoana subcomisarului Ioan-Copil Lăpuște.

Acesta a declarat pentru Buletin de Carei că deţine o împuternicire pentru  postul de comandant adjunct  pe o perioadă de 6 luni.

Ioan Copil-Lăpuște  a venit ca proaspăt absolvent la Poliţia Municipală Carei  în data de 15 ianuarie 1991.  A fost repartizat la sectorul Poliţie Rutieră unde a rămas până în anul 2005. Din anul 2006 îl găsim la Biroul de Ordine Publică urban unde din data de 1 aprilie 2012 preia conducerea.

Lăpuşte Copil Ioan este de loc din Ţara Oaşului  iar soţia sa, asistentă medicală, face parte dintr-o frumoasă familie din Marna Nouă. Băiatul lor este elev la Liceul Teoretic Carei şi  în acest an va avea de trecut proba de foc  a Bacalaureatului.

Au trecut deci 27  de ani de când Copil-Ioan Lăpuşte este angajat în cadrul acestei instituţii din Carei. Putem spune că este familiarizat cu toate problemele atât din cadrul instituţiei cât şi cu oraşul Carei.  La  o discuţie  amiabilă  purtată în biroul său de la parter, acesta a rememorat  evoluţia celor 27  de ani  de când se află în Carei din punct de vedere al sarcinilor sale de serviciu.

Infracţionalitatea este în scădere evidentă faţă de anii 90, au scăzut infracţionalităţile stradale  iar cele cu violenţă putem spune că au dispărut în cursul anului 2017. Au fost rezolvate şi cazurile de spargeri din locuinţe care au  panicat  o perioadă de timp unele zone din oraş.

Am aflat că există o colaborare bună cu Poliţia Locală din subordinea Primăriei Carei iar în unele cazuri au fost identificaţi şoferii care au avut abateri de la regulile de circulaţie datorită camerelor de supraveghere amplasate în oraş.

Potrivit celor declarate de noul comandant, Careiul este un oraş liniştit şi va depune  toate eforturile pentru a se păstra acest statut pentru oraş. Desigur că apropierea de vama Urziceni nu este mereu un avantaj, existând cazuri când cei certaţi cu legea pot scăpa  rapid de urmărire dar şi cazuri când  vin dinafară infractori.

O  prioritate în activitatea sa va fi  asigurarea Siguranţei în şcoli prin activităţi preventive în special. Se va avea în vedere prevenţia pe parte rutieră, a ordinii publice, a consumului de alcool sau a comercializării de etnobotanice. În toate aceste activităţi va exista o colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare.

Pentru fiecare unitate de învăţământ din oraş există  repartizat un poliţist de la compartimentul de proximitate care să susţină acţiunile de prevenire a oricărui incident şi de menţinere a Siguranţei şcolare.

Copil Ioan Lăpuşte are o bogată activitate şi putem spune şi experienţă având în vedere  perioada de când se află la unitatea Poliţia Municipală Carei.

Experienţa sa a făcut ca în data de 15 decembrie 2017  să rezolve un caz de tâlhărie cu recuperare de prejudiciu la un bloc din cartierul Eliberării în mai puţin de 3 ore. Atunci, un  pensionar  dintr-un apartament de bloc a fost  tâlhărit de o femeie şi un bărbat, tineri, ambii fără ocupaţie.

Mesajul pentru  careieni al noului comandant este unul de încredere în Poliţia Municipală Carei, o instituţie responsabilă, sigură şi de încredere.

,,Vreau să transmit careienilor să aibă încredere în Poliţia Municipală Carei. Sunt careian, locuiesc în Carei împreună cu familia mea şi doresc  ca cei care locuiesc aici să se simtă în siguranţă atât pe stradă cât şi în locuinţele lor. Noi vom face tot ce depinde de noi pentru a putea asigura liniştea careienilor,,  a declarat pentru Buletin de Carei Ioan-Copil Lăpuște.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu