Kovacs incită la nerespectarea Legii 120. Compară un monument de for public cu o statuie

• publicat la: 17 martie 2018
Kovacs incită la nerespectarea Legii 120. Compară un monument de for public cu o statuie

Disperat  şi încolţit de autorităţile care cer punerea în valoare conform Legii 120 a renumitului monument de for public care este Monumentul Ostaşului Român din Carei, primarul Kovacs  îşi pune la treabă scribii…dacă tot îi plăteşte din banul public.

Astfel, pe pagina de Facebook  a Primăriei Carei , Kovacs  anunţă  că a participat la dezvelirea statuii   lui Széchenyi István din municipiul Satu Mare.

Pătruns de solemnitatea  festivităţii, Kovacs a început să facă analogie între statuia amintită şi Monumentul Ostaşului Român din Carei pe care a refuzat să îl reabiliteze şi l-a cedat Consiliului Judeţean pentru  ca acesta să se ocupe de un obiectiv important al  municipiului Carei. Caz nemaiîntâlnit  în ţară!

Revenind la analogia lui Kovacs şi la una din expresiile sale favorite, se pare că încurcă sezonu’ cu fazonu’.  Una e statuia unui conte şi  cu totul altceva este un monument de for public aflat pe Lista Monumentelor  Istorice de clasă A de pe pagina Ministerului Culturii din România! Chiar nu are  pe nimeni în jur să îl  consilieze?

Că  statuia contelui din Satu Mare a fost amplasată într-un loc cu brazi şi arbuşti ornamentali de la bun început e cu totul altceva decât  un proiect  aprobat şi realizat fără ,,pereţi,, de tuia în jur.

Renumitul sculptor Gheza Vida  a conceput şi realizat proiectul Monumentului  Ostaşului Român din Carei  fără ,,pereţi,,   forestieri  înconjurători . Monumentul Ostaşului Român din Carei nu este o simplă statuie ci un simbol care transmite un mesaj foarte clar.

Eliberarea Careiului de sub ocupaţia hortystă  instalată aici din 1940 a fost un moment istoric  care trebuia  marcat cum se cuvine.

Încercările disperate ale primarului  de a ascunde acest monument de for public prin găsirea de noi şi noi  motive de păstrare a ,,pereţilor,, de tuia de peste 9 m înălţime nu lasă loc de alte interpretări.  Nimic din ce este românesc nu este pe placul acestui primar. De când a preluat conducerea Primăriei Carei nu a alocat niciun fond pentru reabilitare busturi şi statui româneşti. Nici vorbă de alocare de fonduri pentru ridicare de noi monumente româneşti.

Ba ne mai spune că ,,rolul peretilor de tuia este de a canaliza privirile trecatorilor  spre monument cand acestia se afla în faţa lui,,.

Poate duce  dintre tuia  şi în jurul bustului lui Petofi  sau a  bibliei reformate din centru pentru a canaliza privirile trecătorilor şi înspre aceste obiective şi a ţine de umbră  privitorilor.

Ruşine să vă fie domnule primar Kovacs că incitaţi careienii  la nerespectarea Legii 120 dar mai ales pentru discriminarea pe care o practicaţi!  Nu aşa se rezolvă  problemele neplăcute pe care singur vi le-aţi creat. Nu plătind scribi care să  linşeze mediatic persoanele care  au opinii diferite şi nu vă linguşesc.

Nu ne interesează deloc dacă iubiţi sau nu românii şi monumentele lor  dar din moment ce oraşul este locuit şi de români aveţi OBLIGAŢIA  ca primar să respectaţi  fiecare careian indiferent de religia şi etnia sa.

Nu vă puteţi ascunde după  ,,pereţii de tuia,,  nici pentru nerespectarea Legii 120 şi nici pentru dezastrul din  administraţia pe care o conduceţi.  Aplicaţi LEGILE din România, nu minţiţi şi completaţi corect Declaraţia de Interese şi nu mai incitaţi careienii unii împotriva altora că nu se cade ca din postura de primar să aveţi astfel de preocupări!

Daniela Ciută

P.S.

Atât Buletin de Carei cât şi Daniela Ciută  au interzis la postarea de comentarii pe pagina Primăriei Carei. Nu şi cei care ne denigrează. Poate  aceasta e politica aplicată de conducerea Primăria Carei adică UAT Carei. Cine nu e cu noi e împotriva noastră. Un tipic stalinist aplicat de administraţia Kovacs-Keizer.

comentarii

de Marius la 18 martie 2018 - 01:38

Omul ăsta este sub orice critică!Ce a făcut din orașul pașnic.
Asa se întâmplă când cineva este condus din umbră și execută ordinele de dinafară.

de carei. la 18 martie 2018 - 06:54

A venit de la tara la oras pe timpul PCR sa faca avere din munca altora.Este cel mai nenorocit si bandit! RUSINE HOTULE!!!

de pro ciuta la 18 martie 2018 - 10:15

si cei care sustin asa o conducere la oras sunt vinovati pentru ca sustin discriminarea si coruptia! am putea fi un oras pasnic in care fiecare natie sa fie respectata!

de Marius la 18 martie 2018 - 22:22

de pro ciuta

Sunt perfect de acord.Asa ar trebui să fie toate națiile sa fie respectate si atunci totul va fii ok.Bineinteles sa nu uitam ca in ce tara trăim.
Jeno trage spre unguri dar uita din ce tara ia sălașul și unde traieste.Ca multi primari din zona Careiului.Ca mai departe nu vreau sa ma duc sau sa comentez ca este sub orice critică.Dar problemă este sus!Mult succes pt DNA.

Lasati un comentariu