Lidl va crea la Carei 26 de locuri de muncă. Nu toţi cei căutaţi au reuşit să îşi vândă proprietatea

• publicat la: 20 martie 2018
Lidl va crea la Carei 26 de locuri de muncă. Nu toţi cei căutaţi au reuşit să îşi vândă proprietatea

Astăzi a avut loc la Primăria Carei Dezbaterea publică privind Planul Urbanistic  Zonal(PUZ) pentru construirea unui spaţiu comercial pentru vânzare produse alimentare şi nealimentare în Carei de către investitorul SC LIDL Romania S.C.S.

Din partea Primăriei Carei a participat Sebastian Egli, şef birou Urbanism, Carmen Kalmandi de la serviciul Urbanism iar din partea proiectantului Archdesign SRL Cluj Napoca a fost prezent Cosmin Călugăr.

Asocierea Băbălai Radu-Marcel, Băbălai Angela, Evert Magdalena, Szabó-Evert Emese-Tünde (identică cu Evert Emese Tunde ), Nemes Kinga Beata (identică cu Evert Kinga Beata), Prem Ioan, Prem Ileana, Giurgiu Otto și Giurgiu Cornelia  au calitatea de  beneficiar.

Au participat locuitori din zona în care Lidl va deschide spaţiul comercial. Noul magazin se va întinde pe o suprafaţă de 2186,75 mp  iar întregul teren pe care va funcţiona LIDL  va fi de 8600 mp. Prin deschiderea noii societăţi se vor crea 26 de locuri de muncă. Timpul  preconizat până la deschiderea oficială este de 12 luni.

Potrivit celor declarate de Sebastian Egli, se intenţionează schimbarea funcţiunii zonei din rezidenţială în comercială, strada Mihai Viteazu fiind din ce în ce mai căutată de investitori.

Cosmin Călugăr, reprezentantul societăţii de proiectare a afirmat că gradul puterii de cumpărare în Carei s-a îmbunătăţit şi acesta este motivul pentru care Lidl a decis să vină şi la Carei. Construcţia noului magazin va îmbina panourile tip sandwich  cu zidăria de cărămidă iar proprietatea va fi împrejmuită cu un gard opac.

Accesul la spaţiul comercial dinspre Satu Mare se va realiza cu ajutorul benzilor de stocaj şi a unui scuar pentru iesire a mai precizat Cosmin Călugăr.

Careienii prezenţi au cerut lămuriri privind programul de funcţionare care se pare că nu va depăşi ora 21,00.

Nu toată lumea a fost de acord cu  deschiderea acestui nou magazin, al treilea pe această stradă, la distanţă de 2 numere unul de altul.

Una dintre familiile prezente a afirmat că deşi au fost  contactaţi acum 2 ani de reprezentanţii Lidl pentru vânzarea casei şi terenului lor , aflat la nr.34 de pe strada Mihai Viteazu, în momentul când au fost stabilite spaţiile finale au fost ignoraţi. Lidl va construi magazinul pe  cele 3 parcele de la casele de locuit nr.36, 38 şi 40 .

Familia de la nr.34  susţine că are un contract de intermediere şi consultanţă imobiliară semnat în februarie 2016 cu firma S.C. WORLD BEST DEALS – S.R.L. unde Dl Călugăr Teodor Cosmin este  administrator.

În urma noilor decizii luate de  firma investitoare şi primăria Carei, casa de locuit de la nr.34  va fi încadrată de  societăţi comerciale cu toate consecinţele ce decurg de aici…zgomot, trafic intens şi lipsă de intimitate.

Un alt careian care are o afacere în zonă  a afirmat că s-ar fi bucurat dacă ar fi ştiut din timp de venirea noilor vecini pentru a nu mai investi în gardul construit recent. Acesta a semnalat faptul că tuia stufoşi care se află pe marginea drumului împiedică buna vizibilitate la ieşirea maşinilor din curte.

Sebastian Egli, şef birou Urbanism a precizat că strada Mihai viteazu face obiectul unui proiect cu finduri europene care presupune înlocuirea arborilor de tuia cu alţe specii şi asfaltarea drumului de la intersecţia cu Agoston  spre oraş.

La încheeirea dezbaterii a fost anunţată o şedinţă de lucru pentru miercuri, 21 martie 2018 , d ela ora 11,00,la Primăria Carei  la care vor participa şi reprezentanţi ai Lidl Romania.

Daniela Ciută

comentarii

de Poet Careian 2018 la 21 martie 2018 - 15:25

Noi locuri de munca create,treburi excelente,niste buzunare imbogatite,o veste fericita,nu ORICINE poate sa aiba in viata,ca boierii poate sa traiasca,si cu averea mare sa investeasca.

de gabor la 21 martie 2018 - 23:31

o afacere pentru cei de linga foc..am crezut ca lidl e altfel dar tot afacerea este pe primul loc.
cine a adus afacerea a si cumparat repede ceva case si gata pretul pe care nu primeau niciodata.

de mirela la 22 martie 2018 - 18:04

rusine sa va fie!!!!!un supermarket nu se face in centru la orasului !!!!ati cumparat inainte casele pentru care magazinul a platit peste 200 de ieurii si ati distrus toate strada!!!rusine urbanism de la primaria si familia ginerika cu vecinii balaie!!!!

Lasati un comentariu