Primăria Carei alocă mai mult decât dublu pentru biserici faţă de activităţi culturale pentru Centenar

• publicat la: 12 martie 2018
Primăria Carei alocă mai mult decât dublu pentru biserici faţă de activităţi culturale pentru Centenar

Primarul a convocat  astăzi consilierii careieni pentru o şedinţă extraordinară. Printre proiectele care necesitau aprobare urgentă a figurat şi cel de aprobare a fondurilor nerambursabile pentru Culte religioase, Asistenţă socială, Educaţie , Cultură şi sport.

Propunerea Primăriei Carei a fost următoarea –

Faţă de aceste propuneri, consilierul Ilie Ciută a solicitat  inversarea finanţărilor între Culte religioase şi  ,,Cultură, sport,,  adică alocarea pentru Cultură în anul Centenar a unei sume care să poată acoperi cât de cât desfăşurarea de activităţi semnificative dedicate acestui moment istoric. De remarcat că suma de 100 mii lei este  pentru Cultură şi sport, luate împreună.

Tot consilierul Ciută a solicitat primarului să facă cunoscute cât mai repede criteriile de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru ca cei interesaţi să îşi poată desfăşura cum se cuvine acţiunile.

Primarul a motivat că faţă de anul trecut a alocat doar jumătate din sumă bisericilor deci de la 400 mii lei a redus acum finanţarea la 200 mii lei iar  criteriile de acordare a fondurilor se vor supune votului în cadrul unei şedinţe ordinare din 29 martie 2018.

Propunerea consilierului Ciută nu a întrunit un număr suficient de voturi, existând chiar consilieri români care nu au fost de acord cu alocarea de fonduri sporite pentru activităţi dedicate Centenarului  astfel că a rămas valabil fondul propus iniţial de primar.

Buletin de  Carei

 

comentarii

de pro ciuta la 12 martie 2018 - 15:23

doamna todea si ionut din ianculesti nu voteaza pentru bani pentru centenarul unirii? ei daca nu fac nimic sa nu fie nici pentru altii? am sa vorbesc eu cu ei cand vin la depus de coroane la petoffi!

de blabladecarei la 12 martie 2018 - 17:31

va temeti ca nu ajung banii ptr as astra? 😀

de Buletin de Carei la 12 martie 2018 - 18:00

Va este teamă de activităţile culturale româneşti?

de Pps la 13 martie 2018 - 09:32

Dna ciuta Biserica nu e importanta corect, nu nu e importanta, important e sa vina banu la cultura, zeul e banul la care toti se inchina! Te inchini?

de Buletin de Carei la 13 martie 2018 - 09:38

De la bani vin problemele. Cei care nu stiu sa munceasca corect baga mana in averea statului. Ce ar fi primarul fara postul de la primarie, unde ar lucra? A scapat deja de 5 firme personale si nu are nici macar o casa a lui.

de Pps la 13 martie 2018 - 11:57

Intrebarea era daca te inchini la ban, lasa primarul, primaria si alte cele, deviezi subiectul in stil securist, atentie!

de Buletin de Carei la 13 martie 2018 - 12:28

Buletin de Carei nu functionează din bani publici. Buletin de Carei prestează acţiuni caritabile susţinute din veniturile personale. Dacă înţelegi româneşte ai răspunsul servit dar dacă vorbeşti altă limbă cu siguranţă că nu ai cum să înţelegi.
Puneti mana si platiti datoriile primarului ca sa nu trebuiasca orasul sa se tot imprumute la banci. De securitate numai consilierii primarului bat moneda. Esti unul dintre ei? Nu toti oamenii sunt slugi care se inchina pentru bani sau alte foloase. Compatimim persoanele care nu au decat astfel de cunostinte.

de Pps la 13 martie 2018 - 14:11

Si marmota invelea….continuarea o stim, lasa aia cu romana, am mai zis, pregatire seku stas, da mai ai de lucru…..

de Buletin de Carei la 13 martie 2018 - 15:26

Buletin de Carei roaga securistii de la Pps sa se abtina de la comentarii care le depasesc puterea de intelegere. Mai puneti mana si lucrati nu stati cu ea intinsa.

de Poet Careian 2018 la 13 martie 2018 - 19:28

Bani mai putin pt.centenar,ca sa ramani mai multi bani pt.buzunar,ca totusi a fost renovat multe trotuar,dar niciun teren patinuar,dar totusi sa ne bucuram,cu aceste realizari sa ne colindam.

de Marius la 13 martie 2018 - 22:31

Primarul nu numai de FIRMELE sale a scăpat.Dar a scăpat și de dosar penal cu ajutorul fostului șef de Poliție sau Miliție de renumitul si scârbosul pe vremea acea Damian.
Daca DNA sar interesa un pic de sănătatea lui Jeno cred ca ar iesi cu scantei

Lasati un comentariu