Primăria Carei comandă tăierea a 119 arbori dar NU ARE Registrul Spaţiilor Verzi

• publicat la: 26 martie 2018
Primăria Carei comandă tăierea a 119 arbori dar NU ARE Registrul Spaţiilor Verzi

O lege care a intrat în vigoare în 2008 nu este respectată încă deşi suntem în martie 2018. Este vorba despre  Legea nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_spatii_verzi.php

Citiţi articolele 16 şi 17 din LEGE.

Mai mult, la art.17 alin.3 se prevede….Registrele locale ale spatiilor verzi vor fi facute publice si vor putea fi consultate la sediile autoritatilor administratiei publice locale.

Primăria Carei a demarat încă din anul 2011 un amplu proces de tăieri de arbori din parcul dendrologic Carei FĂRĂ  a exista un Registru al spaţiilor verzi aşa cum prevede LEGEA. Nici masa lemnoasă  în cantităţi importante  nu a fost valorificată prin licitaţie aşa cum se afirma la data respectivă dar nici nu a fost comunicată destinaţia ei!

Potrivit celor declarate şi de către APM Satu Mare, la UATM Carei nu există Registrul spaţiilor verzi.

Lista cu cei 119 arbori pentru care a fost lansată comandă pe SEAP, şi nu a fost făcută publică pe site-ul mun. Carei, ar fi din 2016 ne spun tot cei de la APM Satu Mare. Garda de mediu chiar nu verifică unde sunt poziţionaţi arborii pe care Primăria Carei îi doreşte tăiaţi?

Careienii vor să afle care sunt cei 8 castani propuşi spre tăiere, dacă castanul din parcarea Şcolii gimnaziale 1 a fost tăiat în baza unui aviz de tăiere sau doar din dorinţa primăriei Carei?

Pe când preconizaţi să postaţi pe site Registrul Spaţiilor Verzi  domnule primar? …Au trecut ceva ani de la apariţia legii….timp a fost suficient pentru postarea lui mai ales că e vorba de o activitate intensă în domeniu.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu