Primarul Kovacs acuză preotul ortodox din Ianculeşti şi MINTE cu neruşinare cu privire la cine a întocmit iniţial adresele

• publicat la: 2 martie 2018
Primarul Kovacs acuză preotul ortodox din Ianculeşti şi MINTE cu neruşinare cu privire la cine a întocmit iniţial adresele

Înverşunarea primarului Kovacs împotriva românilor moţi din satul Ianculeşti nu cunoaşte limite! Nu pierde nici o ocazie pentru a  destrăma satul. Trânteşte în bătaie de joc asfalt  de 2,1 m lăţime pe străzile din Ianculeşti  dar lasă să se degradeze  Căminul Cultural pentru care nu accesează NICIUN  proiect şi nici nu alocă fonduri locale.  Acum , primarul Kovacs îşi permite să acuze preotul satului, preot care slujeşte de 40 de ani în acest sat la biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe! MINTE  cu NERUŞINARE când afirmă că Adela Opriţoiu este cea care a cerut prima dată  ridicarea dreptului de uzufruct pentru că la data primei cereri ADELA OPRIŢOIU nu era angajată la UAT Carei. Abia din decembrie a fost angajată la UAT Carei iar adresele sunt anterioare acestei date!


Cele două imagini de mai sus reprezintă adresa emisă de Oficiul de Cadastru Carei în problema terenului pe care se află cimitirul satului Ianculeşti.

Pe  pagina Primăriei Care a apărut în această dimineaţă un material prin care primarul şi ciracii lui încearcă să se dezvinovăţească pentru acţiunile lor legate de capela satului.

Construcţia capelei satului Ianculeşti a început după Zilele Ianculeştiului fără a fi clarificată situaţia proprietăţii terenului. Actualul delegat sătesc, Ionuţ Oneţ, numit şi nu ales în mod democratic , a mers la domiciliul preotului Sorian pentru a-i solicita semnarea şi ştampilarea unei adrese prin care Parohia Ianculeşti este de acord să renunţe la dreptul de uzufruct asupra terenului în cauză şi întăbularea acestuia pe Primăria Carei.  Preotul a refuzat şi a convocat Comitetul Parohial pentru a prezenta situaţia . Niciunul dintre membrii acestui comitet nu a fost de acord cu această cerere adusă de delegatul sătesc.

Aceasta este hârtia prezentată de actualul delegat sătesc membrilor Comitetului Parohial înainte de construcţia capelei mortuare. Pe acestă adresă trebuiau să semneze membrii consiliului Parohial că sunt de acord. Scandalul din sat  este departe de a se stinge datorită faptului că terenurile sătenilor sunt râvnite de Primărie.

Pentru a putea efectua plăţile lucrărilor de la capelă e nevoie de punerea în curat a documentelor de proprietate. Adresa  respectivă se poate contesta în termen de 15 zile de la primirea ei. De la data de 29 ianuarie 2018, data soluţionări şi până la trimiterea ei pe adresa parohiei Ianculeşti a trecut aproape o lună.

La Ianculeşti nu este clară nici locaţia pădurii satului. Unde este pădurea ianculeştenilor domnule primar? De ce aţi construit fundaţia unei clădiri pe terenul de păşunat al oamenilor la fel ca şi parcarea? Urmare a semnalărilor Buletin de Carei aţi trecut la dezmembrarea de parcele de teren pentru a le scoate din categoria păşune şi a nu fi pasibili de sancţiuni.

http://www.buletindecarei.ro/2013/07/cum-tranteste-legea-501991-si-oug-342013-primaria-carei.html

În adresa de la Oficiul de Cadastru scrie negru pe alb  că a fost respinsă cererea de radiere  11302 din 17 august 2017, dată la care NU ERA ANGAJATĂ în Primăria Carei Adela Opriţoiu, actualul secretar juridic. Domnia sa era angajată la vremea respectivă la Instituţia Prefectului Satu Mare. De ce lipseşte cu desăvârşire orice  act care atestă poziţia Preotului Parohiei Ianculeşti şi a membrilor consiliului parohial?  După 40 de ani de slujire neîntreruptă la altarul bisericii din Ianculeşti, preotul Sorian este  acuzat pe nedrept de primarul Kovacs care uită cum dădea indicaţii în biserica din Ianculeşti pentru construirea capelei mortuare  numai pe criterii politice!

Poate că Instituţia Prefectului şi alte organe de control ar  trebui să  pună ordine în situaţia de la Ianculeşti, satul de moţi ce aparţine de UAT Carei. Ar fi timpul ca sătenii să îşi recapete pădurea la care au dreptul şi să se scoată de la Arhivele Naţionale actele prin care se poate clarifica situaţia terenurilor mult râvnite de primărie.

Buletin de Carei

PS

E prea român preotul din Ianculeşti domnule primar Kovacs? Nu se lasă supus de poftirile domniei voastre?

http://www.buletindecarei.ro/2014/04/principele-nicolae-primit-calduros-de-motii-din-ianculesti.html

comentarii

de Motul de câmpie la 2 martie 2018 - 12:30

Se mai mirã oare cineva cã slugoiul pesedist Ionut Onet, fãcut „delegat sãtesc”, continuã sã-l pupe în fund pe primar si sã semene vrajbã în Ianculesti, contrându-se inclusiv cu preotul Sorian si cu Consiliul Parohial?
Este comportamentul tipic al celor din partidul din care face parte.
Niste profitori josnici, mâncãtori de ciolane grase, budgetare, dar fetide, urât mirositoare. Ciolane care put. Niste indivizi lipsiti total de caracter si de cel mai elementar bun simt. Care n-au fãcut absolut nimic in viata lor fiindcã nu sunt în stare.
La DNA cu ei, cã nu se mai poate.
Si rabdarea are limitele ei.
In cazul unor astfel de specimene, ràbdare poporului, a celor onesti, a luat sfârsit.
La gunoi cu ei. Fãrã nici o altã discutie!
Ianculestenilor, mingea este in terenul vostru. Jucati-o. Dacã mai aveti vreo urmã de demnitate moteascã.

de Motul de câmpie la 2 martie 2018 - 12:53

Pardon pentru eroarea de mai sus.
Corect este Adela Oprițoiu.
Ii cer mii de scuze.
A fost o greseala de tastate.
Impardonabilă.
Ecaterina Andritoiu abia a scăpat de pușcărie in dosarul Microsoft.
Imi pare rău.
Si de eroarea de tastare si fiindca a scapat de puscarie.

de Motul de câmpie la 2 martie 2018 - 14:02

Adevărul doamnei ILEANA ONEȚ din Ianculești

https://vimeo.com/145844852

de Marius la 2 martie 2018 - 14:31

Fiul fostului preot din Lucaceni Ionut Onet care cu ajutorul unchiului și a mătușii a ajuns în fruntea PSD ului în Carei un pisorcos mucos de copil a lucrat și pe la BCR cu asigurari.De nu erau neamurile era fiul ploii.Da il linge în cur pe Kovacs macar nu-i trebuie hârtie.

de Poet Careian 2018 la 2 martie 2018 - 17:40

Asa merge,ca lingem,lingem,dar unii oarecum de ce nu linge,ca afara oricum ninge,ca frica oarecum ca inghete,si nu ajunge unde doreste,asa merge in aceste zile,cine linge scaunul nu se misca dar odata totusi strica.

Raspunsuri

Lasati un comentariu