Concert folcloric caritabil

• publicat la: 5 aprilie 2018
Concert folcloric caritabil

Miercuri, 25 aprilie 2018, începând cu ora 18.00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc CONCERTUL FOLCLORIC CARITABIL, intitulat „Uniți în cuget și simțiri”, cu participarea Ansamblului Folcloric Ceatăra și a invitaților acestora, Formația vocal-folclorică „PERLA”din Cernăuți.

Intrarea la eveniment este liberă, dar cei care doresc, pot face donații și la fața locului, înainte sau după concert. Concertul face parte dintr-o campanie de strângere de fonduri pentru a salva unica instituție din Ucraina în care se studiază Cultura și Tradiția Românească (care funcționează pe bază de voluntariat) iar prin discipolii săi păstrează și pune în valoare Tezaurul Cultural Românesc de pe aceste meleaguri, înstrăinate și din păcare uitate în anul 1944.

Se pot face donații prin Western Union sau vira pe conturile bancare: RAIFFEISENBANK – Sucursala Suceava, Str. Nicolae Bălcescu 4 (titular Iurie Levcic) în RON -RO16RZBR0000060014813848

în EURO –RO91RZBR0000060014813856

Cu mențiunea: Ajutor pentru Centrul Bucovinean de Artă sau Școala Populară de Artă Cernăuți.

Beneficiarii se angajează să trimită un raport cu justificări fiecărui donator, în care să menționeze unde și cu ce scop au fost folosite donațiile. Aceștia ne roagă să le fim alături în activitatea pe care o desfășoară în nordul Bucovinei, în vederea păstrării identității românești. La această campanie s-au mai alăturat Primăria Municipiului Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „GrófKárolyi” din Carei, Asociația Help to Help și Cavalerii Teutoni.

Responsabil de proiect și coordonator colectare donații este ES Dragoș Georgescu -0745149608. Este vorba despre sprijinul Școlii Populare de Artă și civilizație românească Ciprian Porumbescu din Cernăuți. Această instituție nu primește ajutorul necesar din partea autorităților din acea zonă. Pentru reabilitarea acestei școli este nevoie de următoarele: 240mp parchet laminat gros(8mm+), 4-5 WC-uri și chiuvete, 40mp gresie, 65mp faianță, scaune și mese, convectoare electrice, mobilier de bibliotecă-etajere (au cam 5.000 de volume pentru care vor să înființeze o bibliotecă proprie), 300 litri vopsea lavabilă albă de interior, cărți în limba română dar doar clasici (Eminescu, Coșbuc, etc) și cărți cu povești. Școala are un efectiv de 137 de copii cu vârste cuprinse între 5-19 ani și este unica instituție din Ucraina în care se studiază Cultură și Tradiție Românească (care funcționează pe bază de voluntariat) iar prin discipolii săi păstrează și pune în valoare Tezaurul Cultural Românesc. Cei care doresc să se implice în această activitate sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon sus-menționat sau la adresa de email castelul.karolyi@gmail.com sau chiar și prin rețelele desocializare. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural al Municipiului Carei în colaborare cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural„Gróf Károlyi”, se înscrie în seria manifestărilor organizate cu prilejul aniversării Centenarului României.

Lasati un comentariu