FURT de material lemnos la Carei! Are cineva curaj să intervină?

• publicat la: 12 aprilie 2018
FURT de material lemnos la Carei! Are cineva curaj să intervină?

În data de 30 ianuarie 2018 a fost tăiat Pinus Nigra din parcul dendrologic Carei, un monument de secol XVIII. Fără aviz de la Ministerul Culturii aşa cum se procedează în cazul tăierilor din perimetrul monumentelor istorice!

Tăierea a avut loc deşi în acea perioadă era instituită FORŢA MAJORĂ.

La data de 27 martie 2018  un tractor şi o remorcă  cu număr de Tăşnad respectiv Moftin au  ridicat buştenii tăiaţi la data de 30 ianuarie 2018.

Unde au fost duşi acei buşteni? Primăria Carei este proprietarul acestora dar nu a comunicat nimic oficial despre destinaţia luată de bucăţile  din Pinus Nigra tăiat în 30 ianuarie 2018 sau cele de ulm de munte tăiat în data de 9 ianuarie 2018!  Doar trei  bucăţi de ulm se află lângă clădirea ruină unde are biroul administratorul parcului  dar  ulmul de munte tăiat era mult mai înalt.

Două bucăţi din Pinus Nigra se află la depozitul amenajat în parcul dendrologic Carei dar restul de material lemnos nu e de găsit.

Cine se oferă să găsească bucăţile de lemn  provenite de la arborii cu valoare deosebită cum apar ei trecuţi pe panourile informative de la fiecare intrare a parcului dendrologic?

Din anul 2011 începând au avut loc tăieri de sute de arbori din Parcul Dendrologic catalogat ca monument istoric de secol XVIII de către Ministerul Culturii din România fără ca cineva din Primăria Carei să ofere un comunicat despre destinaţia luată de masa lemnoasă rezultată. Din vânzarea acestei cantităţi de masă lemnoasă ar  fi intrat bani frumoşi la bugetul local în cazul participării la o licitaţie.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu