Lansare de carte la Carei. Un roman poliţist

• publicat la: 11 aprilie 2018
Lansare de carte la Carei. Un roman poliţist

Lansare de carte la Carei. Romanul polițist „Studenta criminală” este deopotrivă psihologic și de dragoste, fiind inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat. Acțiunea cărții se petrece în ritm alert, misterul dăinuie dincolo de ultima pagină, fiind genul de carte pe care îți este foarte greu să o lași din mână. Finalul rămâne deschis unei posibile continuări, fiind satisfăcător doar pentru anchetatorii care trebuiau să închidă ancheta. Imaginația cititorului e deschisă spre orice deznodământ.
Romanul Eugeniei Crainic va fi lansat la Carei joi, 19 aprilie 2018, la Castelul Karolyi, de la ora 17. În afară de autoare, vor mai vorbi: Nicoleta Latiș – bibliotecar – Biblioteca Municipală Carei și Ioan Matiuț – scriitor, directorul Editurii Mirador.
Evenimentul va fi încheiat de un moment muzical susținut de Larisa Latiș și prof. Szücs József
Eugenia Crainic este în primul rând ziarist. Absolventă de Drept și Litere, a preferat jurnalismul oricărei alte profesii, practicându-l în mod constant din 1993 și până în 2008, când, acceptând o nouă provocare, a virat spre o carieră în Resurse Umane, respectiv Comunicare. La ora actuală este purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Arad.
Scrisul i-a intrat însă în sânge. Autoare de blog, autoare de texte pentru revista online „Catchy”, autoare de povestiri scurte polițiste și mystery&thriller (premiată la Festivalul Național de Literatură mystery&thriller – Râșnov 2012 – cu povestirea scurtă „Moarte în lupanarul străjerilor”, care se poate citi pe blogul acesteia, https://eugeniacrainic.wordpress.com/author/eugeniacrainic/ ), scrie recenzii în revistele literare „Monitorul cultural” și „Arca”, dar și pe blogul personal, înființează și dezvoltă pagina de facebook „Limba română pentru afectații de limbajul feisbuc” (pentru peste 11.000 de membri), unde explică, pe înțelesul tuturor, diverse probleme ivite în folosirea limbii române. Este căsătorită cu un ofițer de poliție și are doi copii.
Decizia de a scrie romane romane polițiste a venit oarecum firesc, în urma numeroaselor crime despre care a scris în cariera sa de jurnalist, a personajelor întâlnite în viața de zi cu zi, pe care le-a transpus din cotidian în ficțiune. Eugenia Crainic așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu publicul careian, joi, 19 aprilie, de la ora 17. Intrarea este liberă.

Lasati un comentariu