Postul de paroh la Parohia Ortodoxă Ianculeşti nu a fost scos la concurs

• publicat la: 24 aprilie 2018
Postul de paroh la Parohia Ortodoxă Ianculeşti nu a fost scos la concurs

Parohul din Parohia Ortodoxă Ianculeşti, preot Gheorghe Sorian, şi-a depus cererea de retragere la pensie. Astfel, postul de paroh devine vacant din luna mai. Există un interes crescut pentru această parohie chiar dacă este una cu număr mai mic de enoriaşi şi fără multe avantaje.

Până la această dată postul nu a fost scos la concurs de către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Preotul Gheorghe Sorian a slujit peste 40 de ani la altarul bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sădind cuvântul Evangheliei în inimile credincioşilor din Ianculeşti. Vreme de 40 de ani parohul Sorian a fost un om al tuturor, al celor tineri dar şi al celor bătrâni, al copiilor şi femeilor, al bolnavilor, îndrumându-i şi conducându-i cu vorba şi cu fapta pe calea mântuirii. În  primăvara anului 2014, mai exact în luna aprilie, părintele paroh Sorian l-a primit după datină pe  Alteţa Sa Regală de la vremea respectivă, Principele Nicolae, aflat în trecere pe aceste meleaguri.

http://www.buletindecarei.ro/2014/04/principele-nicolae-primit-calduros-de-motii-din-ianculesti.html

La capătul celor 40 de ani de slujire exemplară, administraţia locală din Carei întinează imaginea  imaginea unui preot român ortodox prin tot felul de acuze nefondate,  nedocumentate, din dorinţa de a acapara pământul bisericii.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primarul-kovacs-acuza-preotul-ortodox-din-ianculesti-si-minte-cu-nerusinare-cu-privire-la-cine-a-intocmit-adresele.html

Primarul este susţinut în demersul său de preşedintele PSD Carei care s-a instalat ca şi delegat sătesc fără alegeri democratice, doar în baza unui flotant care nu a fost făcut public niciodată pentru conformitate.

 

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/daca-mai-avea-de-slujit-un-an-se-ruga-de-saptamana-viitoare-la-o-manastire-de-maici-ionut-onet-la-intrunirea-de-la-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/consilierul-primarului-minte-cu-nerusinare-preotul-din-ianculesi-nu-a-fost-contactat-de-protopop-pentru-a-si-cere-scuze.html

În satul Ianculeşti a fost construită o capelă mortuară fără acordul  bisericii, al consiliului parohial care are drept asupra terenuluiîn cauză. Mai mult, construcţia a fost realizată în baza unui proiect care nu cuprindea şarpanta, coamele şi alte accesori strict necesare.  Studiul de Fezabilitate a fost întocmit  de către o societate unde un angajat al Primăriei Carei este acţionar.

Parohia Ianculeşti a acţionat în instanţă Oficiul de Cadastru pentru încheierea de reexaminare din 19 ianuarie 2018.

După preluarea lacului Ianculeşti în administrarea Primăriei Carei acum se dispută şi terenurile pentru care Biserica Ortodoxă Ianculeşti are drept de uzufruct viager.  Nici Căminul Cultural nu este reabilitat de peste 20 de ani, sătenii neavând nici un spaţiu pentru acţiuni cultural-artistice. În aceste condiţii miza pentru aducerea sau alegerea unui preot paroh este deosebită, ştiut fiind că niciun român nu face parte din  conducerea Primăriei Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Florin la 24 aprilie 2018 - 11:21

In sat se vorbeste ca fratele presedintelui PSD Carei va fi numit.

Lasati un comentariu