Primarul din Carei calcă Legea în picioare şi aplică Discriminarea ca politică locală

• publicat la: 11 aprilie 2018
Primarul din Carei calcă Legea în picioare şi aplică Discriminarea ca politică locală

Primăria Carei nu a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice SEAP comanda pentru realizarea grupului statuar Otilia Marchiş – Ady Endre dar  a alocat 35 mii euro din bugetul local.

Mai mult, primarul a afirmat în faţa consilierilor la şedinţa de CL din data de 26 octombrie 2017 că a postat anunţul pe SEAP. Afirmaţia primarului este consemnată în Procesul Verbal al şedinţei din octombrie 2017 dar pe SEAP 2017  nu apare nimic legat de grupul statuar amintit!

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/achizitii%202017.pdf

Procesul Verbal din data de 26 octombrie 2017…

.

Pentru un grup statuar de peste 35 mii euro se pot aloca direct bani de la bugetul local dar pentru un monument sau o activitate dedicată ANULUI CENTENAR  primarul nu alocă nimic direct.

La ceremonia de dezvelire a grupului statuar Otilia Marchiş- Ady Endre au fost aduse doar steaguri maghiare,  primarul nu a purtat eşarfa tricoloră iar parlamentarii din România care au luat cuvântul au vorbit doar în limba maghiară.

Cât va mai desconsidera românii primarul Kovacs? Ce fel de instituţii ale  statului român avem dacă se permite discriminarea crasă a românilor din Carei? În cursul anului 2017 Primăria a susţinut financiar tipărirea a 2 cărţi exclusiv în limba maghiară deşi se adresau întregii comunităţi careiene care cuprinde şi românii.  Una dintre ele a batjocorit numele scriitoarei careience Otilia Marchiş, prin înlocuirea numelui său de pe coperta volumului cu o poreclă batjocoritoare. Ruşine domnule primar Kovacs! Minciuna are picioare scurte dar dacă e asociată şi cu discriminarea pe care o practicaţi …nu vă onorează.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/grup-statuar-ady-endre-otilia-marchis-simbol-al-convietuirii-interetnice-pasnice-din-carei-dezvelit-fara-simboluri-romanesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/cine-conduce-de-fapt-orasul-municipiu-carei-cine-a-organizat-manifestarea-de-sambata-18-noiembrie-varianta-in-limba-maghiara.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/cercetasii-si-mizerabila-referire-la-scriitoarea-romanca-otilia-marchis.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/cand-vom-intelege-in-sfarsit-ca-un-proiect-comun-romano-maghiar-necesita-seriozitate-si-maturitate.html

Lasati un comentariu