Câştigătorul primei ediţii a Concursului de cultură generală de la Carei

• publicat la: 10 mai 2018
Câştigătorul primei ediţii  a Concursului de cultură generală de la Carei

La Carei a avut loc prima ediţie a unui concurs de cultură generală în limba română. Au participat 10 concurenţi, toţi elevi. Adrian Sabău a fost cel care a oferit cele mai  multe răspunsuri corecte.

Cu ocazia Zilei Europei și a Centenarului Marii Uniri, Direcția de Cultură și Sport Carei și Centrul Cultural Carei a organizat prima ediție a concursului de cultură generală România europeană în 100 de întrebări.

Concursul a cuprins 100 de întrebări despre România și Europa. Întrebările  au fost structurate pe 4 niveluri de dificultate și au  acoperit 7 domenii: istorie, geografie, literatură română și europeană, știință și tehnică, filosofie și politică, arhitectură, artă și muzică.

Elevii au fost atât din clase gimnaziale cât şi liceale.  Moderator a fost Georgeta Vandici.

Cel care a oferit cele mai multe răspunsuri corecte a fost Adrian Sabău de la Liceul Teoretic   urmat de Mihai Iacobuţ, tot de la Liceul Teoretic. Pe locul trei s-a clasat Evelin Pleşca. Primii trei clasaţi au primit şi premii în bani.

Toţi participanţii au primit Diplome de participare , cărţi precum şi o invitaţie la concertul  Filarmonicii Dinu Lipatti.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mãrieș la 10 mai 2018 - 22:15

Felicitări tuturor participanților și în mod deosebit elevilor Adrian Sabău, Mihai Iacobuţ și Evelin Pleşca.

Lasati un comentariu