Comedie marca Primăria Carei. Se scoate la concurs un post de director ocupat deja de 3 ani

• publicat la: 22 mai 2018
Comedie marca Primăria Carei. Se scoate la concurs un post de director ocupat deja de 3 ani

Pe site ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici apare un anunţ pentru …,,promovarea pe funcţie de conducere,, pentru  postul de director  executiv  al direcţiei Economice din cadrul Primăriei Carei adică postul de director economic.

Anunţul pentru concurs nu apare pe pagina UATM Carei adică Primăria Carei. Dar apare în Declaraţia de avere şi interese a unui angajat al Primăriei Carei această calitate de director economic de peste 3 ani!

Primăria Carei scoate la concurs un post de Director Economic care este ocupat în ultimii 3 ani de o persoană care are trecută această calitate la Declaraţia sa de Avere şi Interese. Dacă Declaraţia sa de Avere corespunde cu realitatea că doar mai avem cazuri în care Declaraţiile oficiale postate nu corespund cu realitatea.

După cum vedeţi apare NEGRU PE ALB că funcţia de director Economic este deţinută şi nu este vacantă.  E drept că persoana respectivă nu a participat la nici o şedinţă de Consiliu Local pentru a da explicaţii de specialitate la proiectele care necesitau dezbateri. Explicaţiile din domeniul economic au fost oferite mereu  de administratorul public Beko Tamas.

Pe pagina oficială a Primăriei Carei nu apare încă  anunţul concursului pentru postul de Director Economic  deşi  Primăria  a fost cea care a scos la concurs acest post. Din data de 15 mai a fost postat pe site ul Guvernului României.

La 4 ani de la concursul care a avut loc  la Prefectura Satu Mare pentru postul de Director economic la Primăria Carei şi anularea ulterioară a acestuia se reiau procedurile  pentru ocuparea lui.

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/lovitura-de-teatru-se-solicita-la-anfp-anularea-concursului-pentru-postul-de-secretar-si-director-economic-la-primaria-carei.html

Între timp au fost făcute toate demersurile pentru ca un  candidat să  fie trecut în clasele de încadrare necesare pentru înscrierea la acest concurs anunţat recent.

Cert este că pe documentele oficiale din Primăria Carei,  Directorul  Economic  semnează şi ca  Şef contabil şi din partea Serviciului Contabilitate Buget…după caz.

 

 

Agenția Națională a Funcționarilor Publici organizează concurs de promovare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei publice de conducere vacante de director executiv – Direcţia economică din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Carei, judeţul Satu Mare.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 66 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

  • studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor economice;
  • studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani;
  • să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
  • să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată, în condiţiile legii.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 04 iunie 2018: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
  • 15 iunie 2018, ora 10:00: proba scrisă;
  • data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

[dosar143anfp]

 

Bibliografia necesară în vederea susţinerii concursului poate fi parcursă aici…

1. Constituţia României, republicată 2003;
2. LEGE nr. 215/2001 administraţiei publice locale (r2), cu modificările şi completările ulterioare;
3.LEGE nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare;
4.LEGE nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici (r1), cu modificările şi completările ulterioare;
5.O.M.F.P. nr. 1792/2002 pentru aprobarea normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, cu modificările şi completările ulterioare;
6.LEGE nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare;
7.LEGE nr. 82/1991 a contabilităţii, (r2), cu modificările şi completările ulterioare;
8.ORDIN nr. 1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiuni de aplicare a acestuia, cu modificările şi completările ulterioare.

Relaţii suplimentare cu privire la acest concurs se pot obţine la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici din bd. Mircea Vodă, nr. 44, bloc M17, tronsonul III, sectorul 3, Bucureşti, precum şi la numărul de telefon 0374/112.726.

Buletin de Carei

comentarii

de carei la 22 mai 2018 - 08:45

azi s-a intamplat o minune.
un fost jandarm,mai nou pensionar pe banii contribuabililor,in loc sa fie un exemplu a condus autoturismul personal ALX,pe sens unic pe strada cu platani,fara nici o jena.va rog sa nu-i urmati exemplul.MULTUMESC.

de Carei1 la 22 mai 2018 - 09:03

Exact, nu e exemplu de urmat, dar se mai întâmplă, si din obisnuinta. Nu cred ca e singurul careian, care a intrat istinctiv pe aceea strada de pe sensul interzis. Iar acest fapt nu stiu ce legatura are cu faptul, ca a fost jandarm si e acum pensionar!

de Carei1 la 22 mai 2018 - 09:05

Iar cu posturile din domeniul public din Carei, de obicei se stie in momentul afișării postului cine va ocupa pozitia respectiva. Din păcate, asa e!

de carei la 22 mai 2018 - 11:03

VIGILENTA

de Rodica la 22 mai 2018 - 16:48

Din păcate aşa este la primărie, nici nu este încă afişat dar deja se ştie al cui va fi postul. Şi la ultimul concurs la Evidenţa populaţiei s-a ştiut

Lasati un comentariu