Familia Nemethi din Carei beneficiază acum de anchetă socială la domiciliu

• publicat la: 29 mai 2018
Familia Nemethi din Carei beneficiază acum de anchetă socială la domiciliu

A fost nevoie de o discuţie  ,,în public,,  despre problemele întâmpinare de familia Nemethi ca să se procedeze conform legilor în vigoare la efectuarea unei anchete sociale.

Scriam acum 10 zile despre ancheta socială redactată înainte de vizita la domiciliul familiei în cauză.

http://www.buletindecarei.ro/2018/05/familie-din-carei-tratata-cu-dispret-bani-alocati-lor-dar-neincasati-in-fapt-iar-acum-ancheta-sociala-redactata-inainte-de-vizita-la-domiciliu.html

După ce mai multe instituţii s-au sesizat, inclusiv Agenţia Naţională pentru plăţi şi Inspecţie Socială din cadrul Ministerului Muncii şi justiţiei sociale, Direcţia de asistenţă socială din cadrul Primăriei Carei  a reluat demersurile pentru efectuarea CORECTĂ a unei anchete sociale.

Deci…se poate.

Mai rămâne de aflat de ce a declarat biroul de asistenţă socială precum şi organul de cercetare judiciară  din cadrul IJP Satu Mare  în propunerea de clasare a cazului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei că au fost acordaţi cei 5 mii  lei ca ajutor de urgenţă familiei Nemethi dacă aceasta nu a beneficiat de ei şi nici nu a fost aprobat în şedinţa din 12 iulie 2013 aşa cum se specifică în adresa Parchetului.

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/cine-se-bucura-la-carei-de-handicapul-unei-eleve-tatal-fetei-nu-obtine-de-la-parchet-acces-deplin-la-dosarul-in-care-este-parte.html

Sau poate  organul de cercetare judiciară a primit un alt Proces Verbal al şedinţei din 12 iulie 2013 decât cel aflat în posesia consilierilor.

Cert este că sesizările domnului Peter Nemethi nu au rămas fără răspuns iar în momentul de faţă se încearcă restabilirea adevărului şi găsirea de soluţii pentru ca Andreea  să poată beneficia de tratament medical adecvat şi de o proteză oculară potrivită.

Este ruşinos modul în care primarul Kovacs a prezentat acest  caz prin presa sa de casă ştiind  de fapt care este adevărul. Surprinde însă  faptul că în motivaţia de casare a cazului familiei Nemethi apar inadvertenţe precum cea semnalată mai sus şi anume  refuzul CL de acordare a ajutorului de urgenţă precum şi afirmaţia nedovedită că profesorii şi clasa au făcut o deplasare la Budapesta la aeroport.

Domnul Nemethi mai are de primit de la Primăria Carei şi indemnizaţia de concediu ce i se cuvenea pentru o anumită perioadă, fapt certificat chiar de către ITM Satu Mare precum şi suplimentul de alocaţie pentru cei trei copii.

Buletin de Carei

comentarii

de Poet Careian 2018 la 30 mai 2018 - 12:14

Supliment si alocatie,la altii salarii extraordinare si pensii extrasuperbe,saracii sa chinuie,bogatii sa distreze,au din ce sa cheltuie,sa ne bucuram de zile centenare si foarte frumoase.

de Buletin de Carei la 30 mai 2018 - 14:21

Salariile nu au nimic in comun cu ,,zile centenare,,.

Lasati un comentariu