Peste 300 de careieni contestă un proiect al Primăriei Carei. Gospodarii cer siguranţă în oraşul unde plătesc impozite

• publicat la: 1 mai 2018
Peste 300 de careieni contestă un proiect al Primăriei Carei. Gospodarii cer siguranţă în oraşul unde plătesc impozite

Vineri, 27 aprilie 2018 , la şedinţa Consiliului Local a fost supus aprobării consilierilor un proiect pentru construire de locuinţe sociale în vecinătatea străzilor Bârsan-Dr.Marinescu- Ghica. În Referatul elaborat de Serviciul de Urbanism se specifică printre altele că prin implementarea acestui proiect se va îmbunătăţi accesul persoanelor de etnie rromă la o locuinţă decentă şi la servicii publice tip apă, electricitate, canalizare şi încălzire.

Înainte cu 2 zile a avut loc o Dezbatere Publică pe această temă la care a participat şi reprezentantul firmei proiectante , SC SPAKK LINE SRL Satu Mare. Nici raportul Dezbaterii Publice de miercuri 25 aprilie, nici concluziile vizitei viceprimarului în zonă în data de 26 aprilie 2018  şi nici dezbaterea din cadrul şedinţei consilierilor din 27 aprilie la care au luat parte peste 20 de careieni nu au fost făcute publice pe paginile primăriei.

Contribuabilii careieni sunt neliniştiţi în ce priveşte  siguranţa lor personală care şi aşa este străvezie, afirmând că ,,nici Poliţia nu intră în cartierul rromilor când reclamăm un furt sau alte necazuri  dar pe noi ne amendează dacă avem o grămadă de nisip în faţa casei,,.

Vă prezentăm acum 2 dintre locuinţele celor care au depus la Primăria Carei o Petiţie împotriva construirii în vecinătatea  caselor lor, locuinţe sociale.

La adresa de pe Dr.Marinescu a familiei Ambruş găsim o curte plină de flori de toate culorile.

Soţii Ambruş povestesc  că  abia acum, după 6 ani de coşmar, au reuşit să scape de  persoanele care apăreau la adresa lor ca şi colocatari. Până şi angajatul de la Electrica care venea să citească ceasul cu consumul de electricitate  întreba de Lakatos Maria care figura cu imobil construit pe adresa lor!

Cum  e posibil ca în mun.Carei Serviciul de Evidenţa populaţiei  din subordinea Primăriei Carei să elibereze acte de identitate pe adrese care nu corespund realităţii?

Spre deosebire de familia Ambruş,  familia doamnei Roxana de pe strada Odobescu este mult mai expusă deoarece spatele curţii lor se învecinează cu o locuinţă a rromilor.

Dejecţiile  de la coteţele de animale ale familiilor de rromi se scurg în curtea  contribuabililor careieni fără ca cineva să ia vreo măsură.  Situaţia a fost adusă la cunoştinţa  conducerii oraşului.

..în spatele acestei portiţe care duce la curtea din spate…începe dezastrul. Locatarii sunt obligaţi să dea ochii zi de zi cu astfel de imagini dezolante!

Gospodarii de pe strada Odobescu au curţi frumoase, atent întreţinute şi sunt deranjaţi de faptul că persoane  care beneficiază de ajutor social sunt mai presus de lege. Ordinea Publică în zona locuinţelor lor este ca şi inexistentă din moment ce careienii care îşi lucrează grădinile sunt furaţi constant de cei care doar privesc  de după gard aşteptând momentul  recoltei.

Persoane de 80, 90 de ani îşi lucrează grădinile proprietate dar se plâng că nu ei sunt cei care culeg primii recolta.

Potrivit afirmaţiilor locuitorilor din această zonă, aceştia se vor organiza pentru a contesta proiectul dorit de Primăria Carei mai ales că nu au fost consultaţi deloc înainte de demararea procedurilor de comandare a studiului de fezabilitate şi a Planului urbanistic. Primăria Carei a plătit deja pentru cele două comenzi data firmei Spakk Line SRL suma de 80.000 lei.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/petitia-locuitorilor-din-zona-barsan-ghica-dr-marinescu.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/300-de-careieni-cer-respect-siguranta-si-respectarea-legii-primarul-din-carei-catre-consilieri-felicit-acei-consilieri-care-nu-se-sperie-de-300-de-semnaturi.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/foto-desfasurare-de-forte-de-ordine-pentru-vizita-viceprimarului-din-carei-in-cartierul-rromilor-si-imprejurimi.html

Lasati un comentariu