S-au alocat materiale de construcţie pentru renovarea Grădiniţei din Marna Nouă

• publicat la: 8 mai 2018
S-au alocat materiale de construcţie pentru renovarea Grădiniţei din Marna Nouă

Satul Marna Nouă aparţine de comuna Sanislău. În sat nu mai funcţionează la ora actuală nici şcoală şi nici grădiniţă. Au fost închise. Copii moţilor din sat fac naveta la Carei sau la Sanislău.

În clădirea şcolii funcţionează acum Muzeul Satului, un muzeu în care sătenii au adus obiecte care reflectă  o parte din istoria lor. Încă nu a fost preluat de către Muzeul Judeţean acest muzeu  unde au semnat în Cartea de Onoare nume grele  din mediul universitar  sau cultural.

Tot în clădirea şcolii funcţionează dispensarul unde vine periodic un medic. Sala de aşteptare este şi depozit de lemne.

Clădirea fostei grădiniţe este goală. Nefolosită. Potrivit afirmaţiilor primarului Kardosi Ioan Zoltan, recent au fost alocate consilierului local Pocşa importante materiale de construcţie pentru renovarea ei. Mai exact pentru renovarea de săli  unde consilierul Pocşa vrea deschidere  activitate  de fitness.

Mai există în sat Cămin Cultural, funcţional,  spre deosebire de satul de moţi Ianculeşti unde nu există posibilitatea desfăşurării niciunei activităţi culturale.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/profesorii-de-la-scoala-de-vara-satu-mare-in-vizita-la-marna-noua-si-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/oaspeti-la-ianculesti-si-marna-noua.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/11/londonezii-iau-cu-asalt-imprejurimile-careiului.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/oaspeti-din-austria-in-satul-de-moti-marna-noua.html

Lasati un comentariu