Aşa nu se mai poate! Discriminare pe faţă! Primăria îşi ia mâna de pe asistaţii sociali

• publicat la: 11 iunie 2018
Aşa nu se mai poate! Discriminare pe faţă! Primăria îşi ia mâna de pe asistaţii sociali

Aflăm de la un băieţaş trâmbiţaş că românii se revoltă împotriva celor care trăiesc din pomana statului.  Nu împotriva celor care nu îşi plătesc din 2000  încoace impozitele la buget cum e cazul primarului nostru ci împotriva celor care trăiesc din pomana statului.  Curios că în opinia trâmbiţaşului doar românii se revoltă  nu şi maghiarii din Carei de parcă nu am avea un buget local comun.

Primăria Carei  a descoperit  recent că are chiriaşi care nu îşi plătesc  de 10 ani curentul electric. Vorba vine Primăria Carei. Că doar timp de 10 ani de zile a plătit pentru chiriaşii săi şi curentul consumat  precum şi alte utilităţi. Cine crede că Distribuţie Electrica aşteaptă 10 ani după plata energie  consumată este naiv şi prost informat.

În tot acest timp, Primăria nu s-a înghesuit să pună la treabă ,  la muncă în folosul comunităţii toţi acesti datornici sau asistaţi sociali.

Nu i-a înghesuit la programe de  educaţie şi alfabetizare chiar dacă oficial au fost alocate fonduri pentru aşa ceva. Avem chiar şi un reprezentant al minorităţii rrome la Primăria Carei, angajat cu acte în regulă. Are şi locuinţa primită de la Primăria Carei.

,,Majoritatea asistaţilor social s-au prins cu mulţi ani în urmă că pot trăi ca nişte paraziţi, fără să producă nimic util pentru societate,, scrie piciul  trâmbiţaş angajat la Primăria Carei după semnalările Buletin de Carei legate de lipsa contoarelor de curent de la unele locuinţe sociale ale Primăriei Carei şi de lipsa documentelor legate de plata curentului.

Curtea de Conturi Satu-Mare stă de o lună de zile la Primăria Carei şi unii nu se simt deloc confortabil.

Pentru că majoritatea asistaţilor sociali despre care acum se scrie în termeni nefavorabili au fost folosiţi  şi au fost încurajaţi să trăiască fără nici o grijă. Salubritatea nu o plătesc , nici curentul electric consumat , sursa de apă este tot necontorizată în majoritatea cazurilor! Pentru că sunt cazuri în care Primăria Carei nu asigură sursă de apă în locuinţele sale oferite spre închiriere cum e cazul locuinţelor de pe strada Independenţei.

Ştim că înţelepciunea nu este apanajul băieţilor  care se joacă cu trompeta dar să vii acum şi să te vaiţi că  ,,aşa nu se mai poate,,  pentru că asistaţii ,,plesnesc  de sănătate,,  deşi au adeverinţe medicale de boală şi că aşteaptă ,,alocaţiile copiilor făcuţi pe bandă rulantă,,  este mai mult decât o manipulare ordinară, o discriminare crasă.

Primăria Carei a avut la îndemână toate pârghiile pentru a educa aceste comunităţi dacă a considerat că lipseşte această parte.

În 2014 senatorul Gabriela Firea a fost sancţionată cu avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru pentru afirmaţia despre familiile fără copii.  A condamna pe cineva pentru că ,,plesneşte de sănătate,, şi că ,,face copii pe bandă rulantă,, sau că ,,trăiesc ca nişte paraziţi,, …. la ce categorie din Ordonanța nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare poate fi încadrată? Ca formator de opinie, consilierul personal al primarului ar trebui să cunoască mai bine legislaţia şi să o şi respecte.

Conducerea Primăriei Carei plăteşte de ani de zile toate utilităţile pentru aceste comunităţi şi acum  trebuie să dea socoteală la Curtea de Conturi. Aceasta este adevărata problemă şi nu vreun proces de conştiinţă legat de  activitatea mai mult sau mai puţin pasivă a asistaţilor sociali din Carei!

Deranjul este atât de mare încât se calcă în picioare şi demnitatea umană şi realitatea.

Coincidenţă sau nu, avem acelaşi primar de 10 ani de zile. Nu putem să credem că datoriile chiriaşilor s-au tot strâns de 10 ani încoace pentru că li s-ar fi promis o viaţă liniştită departe de ghişeele de la serviciul de taxe şi impozite.

Timp de 10 ANI DE  ZILE de ce nu s-a sesizat nimeni că nu plătesc utilităţi şi că nu prestează muncă în folosul comunităţii? De ce după primul an nu li s-a întrerupt curentul? Pe cine vreţi să prostiţi cu materiale în care nu reuşiţi să transmiteţi nimic înafară de discriminare crasă şi  frustrare pentru că alţii au reuşit acolo unde mai marii bugetari au dat chix?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu