Curtea de Conturi confirmă degringolada de la Primăria Carei.

• publicat la: 20 iunie 2018
Curtea de Conturi confirmă degringolada de la Primăria Carei.

Primăria Carei a postat pe SEAP  , sistemul electronic de achiziţii publice, la data de 12.10.2017, o solicitare pentru tăierea a 119 arbori. APM Satu Mare nu avea cunoştinţă despre această solicitare deşi era nevoie de un aviz.

În octombrie 2017, administratorul parcului dendrologic cerea noi tăieri de arbori.

Priviţi ştampila de la Consiliul Local …este Consiliul Local o instituţie cu angajaţi şi cod fiscal?

Priviţi numărul de inventar al arborilor propusi spre tăiere. . Primăria Carei încă nu a făcut public care este inventarul arborilor ca să putem urmări şi noi ce anume se taie şi cât este de bolnav acel arbore. Că doar am imortalizat cât de ,,bolnavi,,  au fost arborii tăiaţi şi cât de plini de carii şi ciuperci sunt cei rămaşi în jur.

Revenind la cei 119 arbori solicitaţi spre tăiere, Primăria Carei nu a mai adus nici o drujbă după ce Buletin de Carei a demascat  tăierile fără avize şi în perioada de instituire a Forţei Majore.

Mai mult, Primăria Carei a tăiat ani de zile sute de arbori din Parcul Dendrologic monument istoric FĂRĂ avize de la Ministerul Culturii.

Acum, Curtea de conturi certifică că nu au fost efectuate operaţiuni financiare între UATM Carei şi firma Tricart din Tăşnad. Deci firma consilierului judeţean nu a mai încasat bani nici pentru cei 34 tăiaţi până la data de 30 ianuarie 2018. Dacă totul este legal şi în bună regulă de ce nu s-a plătit drujbaşilor munca depusă?

În ce priveşte Capela Mortuară de la Ianculeşti, Primăria luat în proprietate terenul de sub capelă pentru a nu mai cere acordul bisericii. Capela Mortuară este pe terenul cimitirului dar în faţa consilierilor a fost menţionat că terenul este parte din parcelă  ,,curţi, terenuri,, .  Cu alte cuvinte consilierii locali au fost induşi în eroare . Nici măcar actul de CF aferent terenului în discuţie nu li s-a prezentat la şedinţa din iunie la care se face referire în adresa Curţii de Conturi, fapt ce apare în Procesul Verbal al şedinţei din 29.06.2017 dacă cineva ar fi avut curiozitatea de a cerceta.

Studiul de Fezabilitate a fost întocmit de o firmă unde este asociat un angajat al Primăriei Carei şi a fost modificat după ridicarea Capelei mortuare. Capela din cimitirul Ianculeşti a fost construită FĂRĂ cruce şi fără clopot şi este lăsată de izbelişte. Dacă totul este în bună regulă de ce merge primarul la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului pentru semnări de acorduri care nu se fac publice?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu