Expoziţie de fotografie şi citate eminesciene

• publicat la: 14 iunie 2018
Expoziţie de fotografie şi citate eminesciene

Vineri, 15 iunie 2018, începând cu ora 17.00, în Sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică și citate din creația lui Mihai Eminescu, la împlinirea a 129 de ani de la trecerea la eternitate a poetului de geniu.

Expoziția cuprinde 100 de fotografii realizate de membrii Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, completate de 100 de citate selectate de aceștia din poeziile marelui poet.

 Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15-30 iunie 2018, conform programului Muzeului Municipal Carei.

 Evenimentul este organizat de Fotoclublul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei, Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și se desfășoară în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

La Carei a fost dezvelit un bust al nemuritorului Mihai Eminescu în data de 14 octombrie 2017 în cadrul manifestărilor ocazionate de Adunarea Generală ASTRA. Au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Instituţiei Prefectului, ai celor două Episcopii româneşti, primari din ţară şi Republica Moldova, numeroşi oameni de cultură şi directori de instituţii judeţene şi locale, careieni şi sătmăreni deopotrivă. Nimeni din Primăria Carei nu a fost prezent.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu