INVITAŢIE. Dezvelirea Monumentului închinat foştilor refugiaţi şi expulzaţi în 1940 din Carei

• publicat la: 2 iunie 2018
INVITAŢIE. Dezvelirea Monumentului închinat foştilor refugiaţi şi expulzaţi în 1940 din Carei

Duminică, 17 iunie 2018, de la ora 12,00, Asociaţia fostilor refugiaţi şi expulzaţi din urma Dictatului de la Viena vă invită la ceremonia dezvelirii Monumentului comemorativ  închinat refugiaţilor şi expulzaţilor din anul 1940. Monumentul este amplasat în curtea-parc a Bisericii româneşti  greco catolice Sf. Apostol Andrei, lângă catargul sfinţit în decembrie 2017.

Manifestarea va debuta după Sfânta Liturghie. Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să cinstească memoria celor care au suferit pentru că au ales să îşi păstreze identitatea.

Monumentul comemorativ  de la Carei este primul de acest gen din ţară şi a fost realizat prin contribuţia financiară majoră a familiei Bertieanu din Carei, a Consiliului Judeţean prin proiect depus de Asociaţia judeţeană a foştilor Refugiaţi în cursul anului 2017 şi a domnului Mihai Pătruţescu.

După trei ani de şicanări şi piedici vom avea la Carei un monument comemorativ închinat foştilor refugiaţi şi expulzaţi în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940.

Buletin de Carei

comentarii

de UP la 2 iunie 2018 - 14:58

La acest monument trebuie adusi elvii de la sectia maghiara împreună cu cei de la sectia romana si declarat ca asa ceva nu trebuie sa se mai intimple, intre oameni care au fost si vecini casa linga casa si intre doua tari vecine.Cei batrini au sufletul inveninat de evenimentele petrecute atunci dar in tinara generatie cu sufletele nepatrunse de rautatea celor in virsta care merg la biserica dar n-au ivatat sa ierte.Poate asa nu va mai fi posibil asa ceva itre poarele noastre.Trebiue explicat tinerilor ca daca faci rau unui semen de al tau el nu va sta cu miinile incrucisate si va reactiona apoi totul e greu de oprit.Va avea de suferit in egala masura ambele parti.

Raspunsuri

Lasati un comentariu