Kovacs Eugen confiscă pagina Primăriei Carei şi refuză anunţul unui eveniment românesc de amploare

• publicat la: 16 iunie 2018
Kovacs Eugen confiscă pagina Primăriei Carei şi refuză anunţul unui eveniment românesc de amploare

Un demnitar al unei Primării din România refuză publicarea anunţului unei manifestări româneşti pe pagina oficială a Primăriei. Este vorba despre Kovacs Eugen sau Jeno. Acesta foloseşte adresa electronică oficială a UATM Carei  şi în calitate de preşedinte al UDMR Carei.

Nu este pentru prima dată când evenimente româneşti  de amploare nu sunt postate pe pagina Primăriei Carei de parcă românii nu ar fi prezenţi în municipiul Carei. Şi totuşi românii plătesc taxe şi impozite la Primăria Carei asigurând astfel  parte din fondul de salarii.

Duminică, 17 iunie, de la ora 12,30, va avea loc ceremonia dezvelirii Monumentului comemorativ al refugiaţilor şi expulzaţilor din Carei în 1940.

Dacă până acum am putut doar să constat că nu toate evenimentele româneşti  apar pe pagina Primăriei Carei neştiind cu exactitate cine este cel care decide acest lucru , ieri am avut confirmarea că primarul Kovacs este cel care nu este de acord ca acestea să fie postate pe …practic pagina oficială a unei organizaţii guvernamentale româneşti.

Vineri, 15 iunie 2018, am depus la Primăria Carei o solicitare pentru asigurarea măsurilor de ordine de către Poliţia Locală. Cererea a fost semnată de primarul Kovacs prilej cu care am întrebat de ce nu a fost de acord să posteze anunţul evenimentului de duminică pe pagina Primăriei Carei. Vizibil deranjat , acesta a afirmat că manifestarea nu are legătură cu Primăria Carei.

Acesta este primarul unui oraş din care românii au fost expulzaţi şi refugiaţi în anul 1940 după instalarea regimului hortyst. Timp de 3 ani au fost depuse  eforturi susţinute pentru ca acest monument să fie amplasat în Carei. Iniţial proiectul prin care se solicita amplasarea monumentului comemorativ nici nu a fost aprobat a fi introdus pe Ordinea de Zi a şedinţelor Consiliului Local. La fel ca în cazul amplasării catargului cu drapel românesc.

La Carei, în anul Centenarului Marii Uniri, românilor li se refuză dreptul de a-şi anunţa manifestările pe pagina oficială a Primăriei de care aparţin.

Din conducerea Primăriei Carei nu face parte niciun român. Mai rămâne să fim traşi la răspundere pentru că suntem români şi ne manifestăm ca atare.

Ruşine domnule Kovacs Eugen!  Un primar care discriminează pe diverse criterii, care tratează diferit locuitorii se descalifică ca şi primar.

Daniela Ciută

http://www.buletindecarei.ro/2015/07/discriminarea-pe-criterii-etniceo-specialitate-a-primarului-kovacs-asociatia-refugiatilor-carei-ignorata.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/07/in-lipsa-primarului-kovacs-consilierii-aproba-monumentul-comemorativ-pentru-refugiatii-romani.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/monumentul-fostilor-refugiati-din-1940-isi-cauta-loc-in-carei-lucian-romascanu-ministrul-culturii-pune-punctul-pe-i.html

 

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/primaria-carei-da-o-palma-si-fostilor-refugiati-si-expulzati-din-1940.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/antiromanism-promovat-la-carei-judetul-satu-mare-monumentul-fostilor-refugiati-si-expulzati-din-1940-este-impus-in-statia-de-taxi-din-carei.html

comentarii

de carei. la 16 iunie 2018 - 09:41

Un sovin nenorocit! Rusinea Careiului!SĀ-L IA DRACU .

de Drept la tinta la 16 iunie 2018 - 18:09

Hotu are dreptate, doamna mergeti la cedo

de Buletin de Carei la 16 iunie 2018 - 18:57

Chiar nu v/ati plictisit sa schimbati Ip urile si nick urile ca sa creada lumea ca sunteti mai multi?

de Buletin de Carei la 16 iunie 2018 - 18:58

Un primar bun poate fi de orice etnie. Nu etnia este cea care conteaza pentru ca sa avem un primar competent. Nu toti maghiarii sunt pro Kovacs.

de mine la 17 iunie 2018 - 07:35

Sā-l judece Dumnezeu!Un nenorocit de flāmând si lacom.VAI DE SUFLETUL TĀU KOVACS JENO !!!

Raspunsuri

Lasati un comentariu