Legea care pedepsește antisemitismul cu închisoarea a fost adoptată în timp record. Pe când şi una împotriva antiromânismului?

• publicat la: 25 iunie 2018
Legea care pedepsește antisemitismul cu închisoarea a fost adoptată în timp record. Pe când şi una  împotriva antiromânismului?

Legea care pedepsește antisemitismul cu închisoarea a fost adoptată, în timp record și unanimitate de Camera Deputaților. Camera Deputaților a adoptat, într-o unitate aproape perfectă, proiectul de lege care transformă antisemitismul în infracțiune al deputatului Silviu Vexler.

Proiectul a trecut în timp record prin camera decizională a Parlamentului, pe 18 iunie fiind prezent în Biroul Permanent al Camerei, iar două zile mai târziu a fost adoptat în plen. Legea a fost votată în bloc, de toate partidele, înregistrându-se o singură abținere scrie activenews.ro.

Actul normativ prevede închisoare de la trei luni la trei ani pentru promovarea în public, sub orice formă, a unor idei, concepții sau doctrine antisemite, pentru utilizarea în public a simbolurilor antisemite (drapele, insigne, uniforme, sloganuri etc.), precum și pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea ori deținerea în vederea răspândirii a acestora precum şi  închisoare de la un an la cinci ani pentru distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, a materialelor antisemite (imagini, mesaje text, conținut audio-video etc.) sau    închisoare de la trei la zece ani pentru inițierea, constituirea, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei organizații cu caracter antisemit.

Toate bune şi frumoase dar cum rămâne cu cei care promovează şi susţin antiromânismul? Cum rămâne cu românii care locuiesc în România, ţara şi patria lor, şi nu au voie să îşi arboreze prin asociaţiile lor culturale un catarg cu tricolor românesc? Aşa cum se întâmplă la Carei unde primarul Kovacs consideră astfel de iniţiative provocări la adresa maghiarilor de parcă maghiarii din Carei nu tot în România ar trăi.

Cum rămâne cu interzicerea bustului  poetului naţional în Carei timp de 3 ani sau a Monumentului românilor refugiaţi şi expulzaţi în 1940 din Carei? Cu adresa potrivit căreia Careiul este împărţit în perimetre etnice?

Cum rămâne cu tratamentul vădit discriminator aplicat românilor din Carei de un primar ostil lor? Pentru că dispune de banii din bugetul local acest primar alocă sume pentru tipărire de cărţi doar în limba maghiară pentru activităţi cu specific local  sau alocă sume de bani doar pentru monumente neromâneşti. Românii trebuie să se descurce din buzunarul lor de parcă nu tot la primărie ar plăti taxe şi impozite…

Pentru aceste tratamente vădit antiromâneşti când se vor aplica sancţiuni? Promovarea pe pagina primăriei Carei doar a activităţilor unor asociaţii favorite nu este tot discriminare?

Nu este discriminare şi abuz lipsa steagurilor româneşti de la manifestări din Carei  unde flutură în schimb steaguri maghiare?

Ce parlamentar va avea curajul să iniţieze o lege împotriva celor care sunt ostili românilor din România precum şi drapelului naţional?

Buletin de Carei

comentarii

de Ghita Pristanda la 25 iunie 2018 - 18:03

Din articolol reiese faptul ca nu intelegeti cuvantul „antisemit” si il folositi aiurea fara sa aiba vre-o relevanta in context,cavantul cautat de dvs e xenofobie , antisemit inseamna ura fata de israelieni, ei sunt „semitia”, ce treaba au ei in toata povestea asta ?:)

de Buletin de Carei la 25 iunie 2018 - 18:16

Din comentariu reiese că nu doriţi să înţelegeţi ce se petrece sau că de fapt sunteţi deranjat de faptul că semnalăm ce se petrece la Carei. Unde aţi citit că am avea ceva cu evreii când dimpotrivă noi apreciem când se dau legi care asigură protecţie comunităţilor. Ceea ce nu înseamnă că acceptăm derapaje de la comportamente precum cele din Carei din partea administratiei locale.

de gyuri la 25 iunie 2018 - 20:30

draghe pristanda mergi tu la anyuka a ta si lasa pacalelile de la comentarii ca stie toate lume cine esti tu! sipirc

Lasati un comentariu