Lovitură de teatru! Un consilier de la Prefectură nu doreşte să constate lipsa contoarelor de la locuinţele sociale ale Primăriei Carei de pe strada Independenţei

• publicat la: 11 iunie 2018
Lovitură de teatru! Un consilier de la Prefectură nu doreşte să constate lipsa contoarelor de la locuinţele sociale ale Primăriei Carei de pe strada Independenţei

LIPSA CONTOARELOR DE CURENT ELECTRIC pentru consum casnic în Republica de la Carei nu  constituie nici o problemă pentru NIMENI. Chiriaşi în locuinţele Primăriei Carei  fără contor. Un contor comun este amplasat pe o altă stradă la sute de metri distanţă.  Primăria Carei este stat în stat şi nu se supune legilor la fel ca alte instituţii sau ca alţi cetăţeni români. Este vorba despre locuinţe sociale de pe strada Independenţei.

Astăzi, 11 iunie 2018, locuinţele sociale ale Primăriei Carei  de pe strada Independenţei 45, din faţa Gării CFR, au fost vizitate de  un grup format din consilierul pe relaţii publice de la Instituţia Prefectului, Florin Găzdac, Emil Petcu şi Adrian Oşan de la  Primăria Carei precum şi agenţi de la Poliţia Locală din subordinea Primăriei Carei.

Primăria Carei impută  chiriaşilor suma de 120.371,91 lei consum de curent electric pe ultimii 10 ani în condiţiile în care niciun locatar  nu are montat contor electric.

Consumul pe familie a fost stabilit de către angajaţi ai Primăriei Carei după reguli doar de ei ştiute şi arată în felul următor….

Grupul  ,,vizitatorilor,,  s-a oprit la intrarea în imobil. Consilierul de la Instituţia Prefectului, Florin Găzdac  a fost solicitat să intre trei  paşi pe culoar ca să vadă firele  neizolate care intră în fiecare locuinţă a Primăriei Carei …dar A REFUZAT  considerând că fiecare chiriaş are obligaţia de a plăti  curentul  restant de 10 ani…chiar dacă acest consum nu poate fi dovedit la valoarea imputată.

Acesta a citit din contractul de închiriere încheiat cu Primăria doar obligaţiile chiriaşului nu şi pe cele ale Primăriei adică contractantul.

Una dintre chiriaşe are cartea de identitate expirată şi în aceste condiţii nu îşi poate scoate alocaţiile pentru copii. Primăria Carei refuză prelungirea contractului de închiriere până la achitarea celor 21.483,94 lei consideraţi a fi consum curent electric în ultimii 10 ani. Cum rămâne cu amnistia fiscală publicată în Monitorul Oficial din 23 noiembrie 2015?

Primăria Carei a montat un contor electric pe strada Ecoului , în faţa locaţiei unei foste societăţi de confecţionare  mobilier . De pe strada Ecoului vine un cablu de curent până pe strada Independenţei la nr.45.

Cum se face că timp de 10 ani de zile Primăria Carei nu a cerut plata curentului electric şi a plătit pentru aceşti chiriaşi cum plăteşte şi pentru alte grupuri de persoane defavorizate sau pentru asociaţii favorite?

Chiriaşii se plâng că  au semnalat  aspecte legate de condiţiile de locuit la Primăria Carei nu au fost luaţi în seamă.

,,Eu am spus la viceprimar când a venit la noi să se uite că uitaţi ce pereţi avem la camere şi noi am făcut tencuială cum am ştiut şi a spus că…ioi da nici eu nu am acasă aşa ceva , aşa bine arată….dar noi mergem şi la Bucureşti dacă trebuie … nici la puşcărie nu sunt aşa condiţii rele cum avem noi în locuinţe…,,

Este misterios faptul că nici Electrica Distribuţie nu intervine pentru asigurarea unui cadru legal şi nici reprezentantul Prefectului nu doreşte  să asigure un echilibru între părţile în discuţie şi refuză constatarea modului în care chiriaşii  sunt alimentaţi cu energie electrică. Consilierul Găzdac   a considerat că aceşti chiriaşi  trebuiau să conteste datoria la Primărie deşi aceştia i-au adus la  cunoştinţă că abia săptămâna trecută au primit tabelul cu situaţia datoriilor.

Refuzul acestuia de a constata la faţa locului situaţia semnalată de chiriaşi denotă o lipsă de bune intenţii şi de profesionalism.

Numeroşi copii sunt crescuţi pe strada Independenţei nr.45 în locuinţe FĂRĂ sursă de APĂ şi FĂRĂ contor electric, fără aviz de securitate la incendiu!

Republica de la Carei loveşte din nou.

Aşa se alimentează cu energie electrică locuinţele Primăriei Carei de pe strada Independenţei 45.

Pe acest culoar nu a dorit să intre reprezentantul Prefectului venit la Carei pe strada Independenţei.  Ar fi putut constata lipsa contoarelor la locatari  precum şi modul defectuos de alimentare cu energie electrică.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu