Monumentul Comemorativ al foştilor refugiaţi şi expulzaţi din 1940 din Carei

• publicat la: 12 iunie 2018
Monumentul Comemorativ al foştilor refugiaţi şi expulzaţi din 1940 din Carei

Se lucrează  intens la amplasarea Monumentului Comemorativ al foştilor refugiaţi şi expulzaţi din 1940 din Carei.

Locul de amplasare este curtea-parc  a bisericii Sf.Apostol Andrei. Ceremonia de dezvelire va avea loc duminică, 17 iunie 2018, de la ora 12,30. Vor avea loc depuneri de jerbe şi coroane de flori.

Manifestarea va debuta după Sfânta Liturghie. Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să cinstească memoria celor care au suferit pentru că au ales să îşi păstreze identitatea românească.

Monumentul comemorativ  de la Carei este primul de acest gen din ţară şi a fost realizat prin contribuţia financiară majoră a familiei Bertieanu din Carei, a Consiliului Judeţean prin proiect depus de Asociaţia judeţeană a foştilor Refugiaţi în cursul anului 2017 şi a domnului Mihai Pătruţescu.

Buletin de Carei

comentarii

de pista la 12 iunie 2018 - 15:38

Sper sa pui si pe asta o panglica csuta úr !

de Buletin de Carei la 12 iunie 2018 - 15:51

De ce panglica cand exista ditamai catargul cu tricolor romanesc alaturi? Si ce frumos arata.

de pro ciuta la 12 iunie 2018 - 16:42

Asa macar poti fi in extaz , Daniela draga , poti serba 98 de ani de la infiintarea Romaniei actuale !

de Buletin de Carei la 12 iunie 2018 - 16:59

Buletin de Carei vă recomanda un cabinet de specialitate în caz că aveţi depresii sau complexe faţă de alte persoane. Nu trebuie să disperaţi, totul se poate trata.

de unio la 12 iunie 2018 - 17:43

prost 12 iun 2018 – 16:42
98 de ani sunt numai de la infiintarea UNGARIEI actuale. Fiindca pana atunci Ungaria nu a fost stat independent din 1541. A fost sub turci sau sub habsburgi, nici macar nu a fost pe harta politica aproape 400 de ani, in timp ce statele romanesti au supravietuit evului mediu si au rezistat pana in epoca moderna, cand s-au unit in Romania (1859) care si-a castigat independenta pe campul de lupta in 1877-1878. In timp ce Ungaria abia a fost recunoscuta ca stat independent in 1920.

de pro ciuta la 12 iunie 2018 - 21:38

Daniela draga(sau unio sau cum vrei tu ) , TU citesti manuale de istorie perimate , sa stii ca nu am depresii sau complexe fata de TINE , doar fata de prostiile pe care le debitezi TU !!!!!

de Buletin de Carei la 13 iunie 2018 - 08:27

Sunteti singurul care posteaza comentarii antiromanesti ca doar vedem cum va schimbati numele si IP urile. Nu va mai obositica toti cititorii stiu istorie. Ungaria devine stat abia din 1920 iar inainte a fost o parte din diferite imperii care au asuprit romanii. Nu ati citit nimic de batalia de la Mohacs, d eperioada in care ati fost pasalic turcesc sau de eliberarea Budapestei de catre Armata Romana in 1919? Poate va uitati si pe pozele din perioada respectiva ca sunteti priceput la cautari pe Google.

de unio la 13 iunie 2018 - 21:13

prost prosciuto 12 iunie 21:38
Prima conditie ca sa fii prost este sa nu fii informat. Iar tu nu esti informat. Nici nu stii ca sursele de informatie sunt cu mult mai variate si mai cuprinzatoare decat manualele de istorie. Daca manualele se mai si perimeaza, adevarurile stabilite cu precizie stiintifica raman, indiferent de schimbarea manualelor. Mohacs 1526 ramane in continuare un dezastru militar care a avut drept consecinta disparitia Ungariei ca stat, in 1541. Alt fapt istoric, pe care il cunoaste toata lumea, numai manualele de istorie unguresti il cosmetizeaza. Dar ca o parte din Ungaria a intrat sub stapanire turceasca, fiind transformata in pasalac, cu sediul in Buda nu contesta nici un istoric serios. Asa cum dupa 1683 (al doilea asediu turcesc al Vienei) habsburgii avanseaza in Ungaria, o elibereaza de turci si o iau in stapanire, ocupand-o, transformand-o intro provincie austriaca. E fapt. Asa cum tot fapt este si ce vor face habsburgii ceva mai tarziu si cu Transilvania. Ungaria a fost si a ramas tot sub austrieci si in 1848-49, cand a incercat sa scape de stapanirea acestora. Iar in 1866, aceiasi habsburgi i-au asociat pe aristocratii unguri la conducerea imperiului si le-au facut cadou o parte din imperiul pe care nu-l mai puteau stapani singuri, adica a rezultat regimul dualist, care s-a sfarsit in toamna anului 1918. In primavara lui 1919 conducerea Ungariei a fost preluata de comunisti si socialisti unguri care doreau ca prin alianta cu bolsevicii rusi sa pastreze sub stapanirea ungureasca teritorii si popoare neunguresti Croatia, Slovacia, Transilvania. Toate acestea sunt fapte, adevaruri pe care le cunoaste orice istoric, inclusiv istoricii unguri. Ca nu le stie sau nu le recunoaste prost -prosciuto, mare paguba-n ciuperci! Crezi ca o sa astepte cineva sa recunosti adevarul? N-ai fi ungarist adevarat daca l-ai recunoaste! Opinca romaneasca a fost ornament ce a stat deasupra parlamentului unguresc in 1919, fiindca, indiferent daca prost – prosciuto stie sau nu, indiferent cat de „perimate” sunt unele carti de istorie, armata romana a infrant-o militar pe cea ungureasca in 1919 si a ocupat Budapesta timp de 3 luni. S-ar fi retras imediat de acolo dupa ce necesitatile militare nu mai faceau necesara prezenta militara romaneasca, dar dezastrul lasat de bolsevicii lui Kohen Bela si foametea din capitala ungara i-au determinat pe decidentii romani sa prelungeasca ocupatia pentru a asigura hranirea populatiei. Iar dupa ce conditiile normale au fost asigurate, armata romana s-a retras lasandu-i pe unguri sa-si aleaga pe cine doresc ei sa-i conduca. Ca ei l-au dorit pe Horthy, e treaba lor. E si acesta un fapt istoric, indiferent ca ii place sau nu lui prost-prosciuto.

de UP la 20 iunie 2018 - 17:04

Lui pro ciuta.Vrei sa spui ca datele istorice confirmate de toate cancelariile europene caci SUA nu egzista in 1526.Renegi istoria iar in capetele ungariste bătălia de la Moachs nu a avut loc.Le bagati in capul elevilor numai prostii renegind cultura si istoria Europeana.O natie care se izolează cu buna stinta este condamnata cu disparitia.In stepele Asiatice Unguri nu au invatat lectia Europeana.Este singura tara care a pus garduri aratind ca nu apartine Europei.

Lasati un comentariu