Se modernizează Școala Gimnazială Vasile Lucaciu

• publicat la: 20 iunie 2018
Se modernizează Școala Gimnazială Vasile Lucaciu

Din anul 2013 Buletin de Carei a semnalat situaţia dezastruoasă a geamurilor de la fostul Liceu ,,Vasile Lucaciu,,  acum Şcoală Gimnazială .

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primarul-kovacs-iritat-de-consilierii-liberali.html

Am scris de atunci de nenumărate ori despre necesitatea renovării acestei şcoli de renume. Dacă pentru plata chiriei de 14.400 lei lunar  pentru un liceu teologic  se găsesc mereu fonduri,  această şcoală a rămas mereu pe ultimul loc.

Şi iată că nu am scris degeaba.

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/in-careinici-geamurile-nu-scapa-de-discriminare.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/03/cum-schimba-presa-geamurile-de-la-scoli.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/primaria-carei-recunoaste-nevoia-schimbarii-geamurilor-care-se-inchid-cu-cuiul-sah-mat-la-fani.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/din-44-milioane-lei-alocati-pentru-invatamantul-careian-in-2016-nu-a-mai-ajuns-nimic-pentru-geamuri.html

În 2015 au avut loc primele reacţii. Atunci au fost schimbate geamurile de la etajul 2. Au rămas celelalte 2 nivele. Aflăm acum de pe pagina Primăriei Carei că ieri, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din București, a fost semnat de primar contractul de finanțare pentru extinderea și modernizarea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu din municipiu. Proiectul intitulat ”Extindere Școală Gimnazială Vasile Lucaciu cu corp nou P+2 (3 parțial) și modernizarea clădiri existente din municipiul Carei, str. Vasile Lucaciu n5.16-18” va fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea alocată de la bugetul de stat fiind de 13,22 milioane lei, circa 3,1 milioane de euro.
”Acum, că am semnat contractul de finanțare, vom trece la organizarea licitației pentru realizarea cât mai rapidă a investiției. Cel mai probabil vom organiza o singură licitației, care va cuprinde atât proiectarea cât și execuția. Prin această investiție, finanțată de Guvernul României prin PNDL, vom reuși să asigurăm condiții optime atât pentru elevii cât și pentru cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Să fie într-un ceas bun că a rămas singura şcoală din Carei unde geamurile se închid cu cuiul îndoit. Actualele ferestre erau de pe vremea bunicilor noştri.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu