Şedinţă de Consiliu Local. La propunerea MApN se vor recompensa veterani de război din Carei

• publicat la: 29 iunie 2018
Şedinţă de Consiliu Local. La propunerea MApN se vor recompensa veterani de război din Carei

Marţi, 3 iulie 2018, de la ora 10,00, primarul convoacă o şedinţă ordinară a Consiliului Local Carei. Pe Ordinea de Zi figurează 15 puncte dintre care unul alocat problemelor de urbanism şi altul pentru Diverse.

Privind punctul 10 am crezut că într-adevăr primarul doreşte să se manifeste ca un demnitar al statului de unde încasează indemnizaţia şi să îşi mai spele din păcatul  legat de datoriile pe care le are la buget. Dar după ce am lecturat materialele şedinţei am înţeles că de fapt recompensarea veteranilor de război în Anul Centenar se datorează Ministerului Apărării Naţionale care a trimis o adresă încă din data de 22 martie 2018, înregistrată la Primăria Carei în 3 aprilie 2018. Lista cu veteranii de război din Carei trimisă de Ministerul Apărării Naţionale nu a fost oferită consilierilor .   Diplomele de Merit se vor acorda veteranilor Bodoni Gheorghe şi Palko Vasile.

 

Faţă de alte şedinţe ale CL unde consilierii erau puşi să voteze în alb documentaţii tehnico-cadastrale sau dezlipiri fără a li se oferi extrase de carte funciară, acum apar la fiecare proiect de hotărâre planuri de situaţii precum şi extrase CF. Deci se poate lucra şi conform legislaţiei în vigoare. A intrat pe Ordinea de Zi şi Petiţia Despărţământului ASTRA Carei pentru revenirea asupra deciziei de interzicere a catargului cu drapel românesc la Carei.

 

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu