Careieni la protest. Nu Codului Administrativ, DA pentru România şi limba română!

• publicat la: 26 iulie 2018
Careieni la protest. Nu Codului Administrativ, DA pentru România şi limba română!

Pentru careienii şi sătmărenii care spun NU Codului Administrativ care legiferează limba maghiară ca a doua limbă oficială în stat, aceasta extinzându-se de la nivel local, la cel CENTRAL, în PREFECTURI si deconcentrate.

Duminică, 29 iulie 2018, Piaţa Constituţiei din Bucureşti, ora 17,00: Românii din toată ţara protestează la Bucureşti împotriva adoptării Codului Administrativ. În Anul Centenar al Marii Uniri, de Ziua Imnului Naţional vom protesta împotriva adoptării noului Cod Administrativ, vom lupta pentru păstrarea limbii române ca unică limbă oficială în stat.

Pentru a vă putea deplasa cu mijloacele de transport închiriate de organizatori contactaţi pe mesaj privat sau la numărul de telefon 0745 632 939. Oricine poate participa dacă îşi doreşte modificarea Codului Administrativ. Cei care vor să se deplaseze cu autoturisme personale şi mai au locuri disponibile sunt rugaţi să ne contacteze pe adresa redacţiei sau telefonic.

Actul normativ Cod Administrativ votat de ALDE-PSD-UDMR şi câţiva membrii ai PNL este contestat ca urmare a faptului că limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat pe o arie ce depășește cu mult județele Covasna, Harghita şi Mureş.

Românii care au luat act de prevederile noului Cod Administrativ şi conştientizează consecinţele aprobării lui  se strâng la București din cauza următoarelor modificări aduse:

Prin eliminarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală, prin asigurarea dreptului de a utiliza limba maternă în instituțiile publice ale administrației publice centrale și reintroducerea cuvântului „etnic” în definiţia judeţului, prin diminuarea rolului prefectului, pentru a numai putea ataca deciziile emise de administrațiile publice locale, Legea privind Codul Administrativ al României nu face altceva decât să reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în acele zone ale țării în care populația românească este mai redusă numeric și să favorizeze obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic și formarea de  enclave etnice în România. Introducerea limbii maghiare în instituțiile de stat nu face decât să izoleze mai mult cele două comunități, română și maghiară, și să adâncească separatismul în relațiile interetnice.

Adunarea manifestanților se va face în Piața Constituției, la ora 17,00. După câteva scurte alocuţiuni, la ora 18,00 se va porni în marș pe traseul: Bulevardul Unirii – PiațaUnirii – Bulevardul I.C.Brătianu – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Piața Universității – Esplanada Statuilor – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei – Palatul Cotroceni, traseul avizat de Primăria Municipiului București.
La Palatul Cotroceni se va solicita preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge Legea privind Codul administrativ al României, în forma adoptată de Parlament.

Spuneţi DA pentru România, pentru păstrarea limbii române ca unică limbă oficială în stat.
Cu Dumnezeu înainte!

Lasati un comentariu