Codul Administrativ a fost atacat la Curtea Constituţională

• publicat la: 11 iulie 2018
Codul Administrativ a fost atacat la Curtea Constituţională

Codul Administrativ  adoptat ruşinos de majoritatea deputaţilor a fost atacat la Curtea Constituţională a României! S-a găsit numărul necesar de parlamentari care să depună sesizarea la CCR.

Camera Deputaților a adoptat luni Codul Administrativ prin care sunt acordate pensii speciale primarilor, altor aleși locali, în timp ce parlamentarii primesc dreptul de a fi numiți, fără concurs și specializare, ca prefecți.

Primarii vor putea deţine statutul de PFA, vor putea  face parte din adunările generale ale companiilor locale. Codul Administrativ votat  stabilește cota redevențelor ce revin autorităților locale, oficializează 3 limbi ale minoritarilor  în primării, prefecturi şi servicii publice deconcentrate. Şi toate acestea în Anul Centenar!

Contestaţia împotriva Codului  Administrativ votat de deputaţi a fost depusă astă seară la CCR.  În ceasul al 12-lea au fost găsiţi cei 4 parlamentari de care mai era nevoie pentru ca să fie admisă contestaţia.

Alături de USR și PMP au semnat contestaţia şi câţiva liberali şi doi parlamentari de la Pro România. Se pare că sesizarea va fi analizată abia în toamnă, când judecătorii se întorc din vacanță.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu