Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare linşată mediatic pentru aplicare legii în Republica de la Carei

• publicat la: 20 iulie 2018
Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare linşată mediatic pentru aplicare legii în Republica de la Carei

Mare supărare în biroul 1 de la Primăria Carei. S-a găsit o instituţie judeţeană care nu se lasă impresionată, aburită şi nici încălecată de  baronii locali careieni.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare a ajuns calul de bătaie al băietului cu trâmbiţa angajat ca şi consilier al nănaşului primar din Carei. Din care calitate de consilier are acces la actele oficiale din Primărie la care face referire pe blogul său personal.

Motivul  ,,supărării,,? Lipsa de obedienţă faţă de primar şi subordonaţii acestuia  a directorului acestei instituţii. Că doar nu o fi supărat Kovacs că directorul  Direcţiei Judeţeană pentru Cultură Satu Mare a luat parte la Ziua Culturii Naţionale de la Carei precum şi la dezvelirea Monumentului Refugiaţilor din Carei în timp ce primarul era de negăsit….

Obişnuit cu atitudinea ..,,cooperantă,, de pe vremea lui Vulturescu care emitea adrese  prin care  îngrădea posibilitatea de amplasare de statui şi monumente româneşti pe anumite zone, primarul datornic Kovacs s-a trezit în situaţia de a întâlni o persoană care aplică legea ad literam.

Prea lipsit de bărbăţie pentru a oferi explicaţii prin conferinţă de presă sau comunicat oficial, apelează la băietul cu trâmbiţa şi blogul acestuia.  

UATM Carei a devenit un fel de domeniu privat al actualei conduceri.  Toţi cei care au spirit civic sau alte opinjii decât cele ale grupului din conducere sunt rapid încondeiaţi,linşaţi mediatic şi puşi la colţ de băietul cu trâmbiţa  angajat de nănaşul primar.

Băietul nu s-a realizat nici măcar în meseria pentru care s-a pregătit dar este realizat în linşajul mediatic  al celor care tulbură liniştea  baronului local Kovacs.

Parcul Dendrologic  Carei a fost  rărit de tăierile de arbori cu valoare deosebită. UNDE a ajuns masa lemnoasă rezultată de la sutele de arbori tăiaţi?

Cine a valorificat această masă lemnoasă valoroasă? De ce bugetul local nu a beneficiat de sume din valorificarea masei lemnoase? Pe banii contribuabilului careian  primarul îşi angajează scribi care să manipuleze şi să dezinformeze opinia publică.  Acesta este respectul faţă de careieni al unui primar plin  de datorii la buget.

A spune că directorul Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare este vinovat pentru starea de ruină a emblematicului hotel DACIA din Satu Mare denotă doar Disperarea de a ascunde dezastrul din curtea UATM Carei.  Care hotel DACIA a fost cumpărat de către statul maghiar dar nu are nici o intenţie  până acum de a trece la renovarea sa.

Cât despre Garda de Mediu comisariatul Satu Mare…chiar  nu ai cum să depăşeşti această instituţie la lipsa de reacţie. La comunicate de presă  se situează pe acelaşi palier cu UATM Carei adică primăria Carei.  Lipsă.

Deranjează statutul de monument istoric al Parcului Dendrologic? Nu se mai pot tăia în voie arbori de valoare şi valorifica?

O fi de vină oboseala şi stresul de a  denatura mereu adevărul de nici băietul cu trâmbiţa nu mai vede care sunt arborii sănătoşi tăiaţi şi care cei bolnavi? Băietul cu trâmbiţa nu ştie să cetească panourile de la intrările din parc unde sunt consemnaţi arborii cu valoare deosebită ..şi taman aceia au căzut sub drujba firmei consilierului judeţean şef la UDMR Moftin? După atâţia ani de presă ne aşteptam la un spirit de observaţie mai accentuat mai ales în localitatea sa de domiciliu…

În timp ce acuzele nejustificate curg pe bandă rulantă pe blogul consilierului personal al primarului cârcotaş şi datornic Kovacs, o clădire monument istoric din Carei este devastată de cei care au fost introduşi de primăria Carei ca şi chiriaşi.

O clădire istorică din centrul Careiului  este supusă deteriorării datorită nepăsării şi intenţiilor nedeclarate ofical ale conducerii oraşului.

Cine a mai avut dubii legate de angajarea de primar ca şi consilieri personali a reporterilor din presa locală se poate acum convinge care a fost motivaţia.

Tot ce nu avantajează grupul de interes de la conducerea oraşului  este călcat în picioare! Căci aşa este în Republica de la Carei unde consilierii fin al primarului se ocupă de botanică şi de denigrările celor incomozi şefului său  în loc să se achite de sarcinile din fişa postului.

LIPSA de REACŢIE  a instituţiilor statului faţă de abuzurile de la Primăria Carei dă curaj şi duce până şi la înlăturarea plăcuţelor cu însemnele statului de pe faţada Primăriei Carei.

Buletin de Carei

Înregistrări ale tăierilor abuzive de arbori de valoare din Parcul Dendrologic.

https://www.youtube.com/watch?v=PxD5YrLrHnU

https://www.youtube.com/watch?v=oCCl08t124w

https://www.youtube.com/watch?v=jVGUKeOO3Rg

Lasati un comentariu