Înscrieri pentru participarea la protest. Nu Codului Administrativ, DA pentru România!

• publicat la: 23 iulie 2018
Înscrieri pentru participarea la protest. Nu Codului Administrativ, DA pentru România!

29 iulie, ora 17,00, Piața Constituției București. Nu Codului Administrativ, DA pentru România!

Careienii care vor să participe la  protest dar nu numai  să  lase un mesaj în privat sau un comentariu si-i vom contacta noi pentru a participa împreuna în mod organizat.

0745632939

,,Cum ar fi fost dacă…ei ar fi rămas acasă?
Pentru cei care spun că nu are rost, că totul e în zadar, că vom fi puțini: luați aminte exemplul luptătorilor, sfintilor si martirilor noștri care în credința si lupta lor NU si-au pus în primul rând problema victoriei, a numărului mare sau mic de ostiri în raport cu inamicul, ci aceea a îndeplinirii unei datorii. Neamul acesta nu s-a clădit numai pe victorii, ci în primul rând pe luptă. Fără luptă nu are cum să existe nici izbândă. Fără luptă cu siguranță vei fi înfrânt. Cum ar fi fost dacă Voievozii Români sau Iancu, Horea, Cloșca, Crisan, Tudor Vladimirescu sau simplii soldați din războaie si-ar fi comparat oștirile cu cele ale marilor imperii cotropitoare si ar fi stat cuminți acasă de frica unui dușman superior numeric? Ce ar fi fost dacă s-ar fi îndoit? România nu ar fi existat. Muream ca Neam dacă ar fi avut această judecată. Muream în deznădejde. Acești făuritori de Istorie s-au ridicat la luptă fără să-si pună prea multe întrebări, uneori au fost învinși, alteori au învins, de fiecare dată însă si-au făcut DATORIA. De aceea ei au rămas în Istorie iar cei ce-au stat acasă s-au dus odată cu vremurile, odată cu grijile, calculele si îndoielile lor. Dar sunt convins că de-a lungul vieții, cei ce au ales să rămână în jurul vetrelor calde, atunci când țara era înghețată de străini, si-au pus măcar odată, atunci când noaptea au rămas singuri în fața conștiinței lor, întrebarea: cum ar fi fost dacă eram si eu, ACOLO, PREZENT? Cum ar fi fost dacă eram si eu acolo împreună cu frații si surorile mele si NU m-as fi îndoit?
29 iulie, ora 17, Piața Constituției București. Nu Codului Administrativ, DA pentru România!

Mihai Tîrnoveanu ne cheamă pe toţi la un protest paşnic.

Nu vă fie frică, nu ne mai pot trage pe roată pentru că ne apărăm drepturile noastre!

“ Până la adoptarea Codului administrativ, care a fost adoptat de Camera Deputaților în data de 9 iulie a.c. după ce trecuse de Senat în 11 iunie a.c., utilizarea limbii materne a cetățenilor aparținând minorităților naționale era reglementată de Legea nr. 215/2001, care, printre altele, prevede la art. 19 faptul că „În unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, precum și serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceștia, și a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituției, ale prezentei legi și ale tratatelor internaționale la care România este parte”.

Exista așadar un prag de 20% din numărul locuitorilor pentru a permite utilizarea limbii materne în relația cu instituțiile publice ale administrației publice locale.

Codul administrativ însă a eliminat acest prag de 20%. Astfel, art. 94 alin. 2 din Codul administrativ prevede faptul că „Autoritățile și instituțiile publice, precum și celelalte entități juridice prevăzute la alin.(1), prin hotărârea organelor lor deliberative sau de conducere pot decide asigurarea folosirii limbii minorităților naționale în unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii aparținând minorităților naționale nu ating ponderea prevăzută la alin (1)”.

Așadar, limba maghiară devine acum o limbă cu statut cvasi-oficial în România, de vreme ce va putea fi utilizată și în zonele în care minoritatea maghiară nu atinge pragul celor 20%.

Oficializarea limbii maghiare în România reprezintă un adevărat act de trădare națională deoarece reprezintă un act care servește intereselor Ungariei, nu ale României. “   relatează Dan Tanasă pentru cititorii #neamunit

Duminică sunteti cu toții așteptați la protestul organizat de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș în Bucuresti , protest autorizat de Primăria Capitalei !

Careienii care vor să participe la  protest dar nu numai  să  lase un mesaj în privat sau un comentariu si-i vom contacta noi pentru a participa împreuna în mod organizat.

0745632939

Excelsior Patria

Lasati un comentariu