Oaspeţi francezi la Carei

• publicat la: 21 iulie 2018
Oaspeţi francezi la Carei

Vineri, 20 iulie 2018, începând cu ora 19.00 în fața intrării principale a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc Spectacolul de muzică tradițională și dans franțuzesc cu invitați speciali din orașul Montauban, situat în regiunea Midi-Pirinei din sudul Franței, Ansamblul de arte și tradiții franțuzești „ Los Carcinols de Montalban”.

În deschidere, Nagyné Varga Mária și Adrian Ștefănuți au prezentat pe scurt grupul de dansatori și dansurile pe care aceștia le-au pregătit.

Ansamblul, condus de Ginette Dellamaria, avându-l coregraf pe Claude Garafouillet, a prezentat în fața publicului un program care a oglindit tradiții și obiceiuri de dans din Gasconia, Quercy, Lomagne, Rouergue, dar și din alte regiuni.

Programul a cuprins dansuri și obiceiuri populare precum: rondeau, bourrée, cadril, în acompaniamentul muzicii polca. Dansatorii au fost costumați evident, în costumele tradiționale specifice zonei pe care o reprezintă.

Muzicienii și dansatorii amatori ai grupului au ca obiectiv transmiterea obiceiurilor populare tinerelor generații dar și promovarea culturii occitane, atât la nivel local cât și pe alte meleaguri. Prin acest concert, care face parte dintr-un turneu de promovare în Europa Centrală și de Est, simpaticii artiști francezi au adus și la Carei obiceiurile occitane.

Seara s-a încheiat într-o atmosferă de voie bună și sărbătoare, la finalul reprezentației artiștii invitând la dans pe cei prezenți, realizându-se astfel o horă imensă în fața castelului. Publicul i-a răsplătit cu ropote de aplauze pe artiștii care au parcurs mai bine de 2500 de km pentru a ajunge la Carei.

Evenimentul a fost organizat de doamna Nagyné Varga Mária, cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi.”

 

 

comentarii

de Lucian la 28 iulie 2018 - 20:08

Bravo.
Mulțumim invitaților pentru aceasta oportunitate.

Lasati un comentariu