Primarul din Cămin reacţionează

• publicat la: 16 iulie 2018
Primarul din Cămin reacţionează

CĂTRE

                        REDACȚIA BULETIN DE CAREI

 

Subsemnatul Sütő Imre, primar al comunei Cămin, doresc să aduc anumite lămuriri în ceea ce privește scrisoarea trimisă spre publicare portalului “ Buletin de Carei”  de către dl. Filip Marius Vasile, în prezent cu reședința în Germania.

Problemele cu dl. Filip Marius Vasile au început  odată cu sesizarea depusă de către acesta la Poliția Satu Mare în ceea ce privește existența în biroul primarului a drapelului Ungariei și al Germaniei alături de drapelul României și al Uniunii Europene. Sesizarea a fost făcută la adresa mea cu toate că aceste drapele au fost instalate în biroul primarului încă de la înființarea comunei Cămin în anul 2002. Urmare acestei sesizări, drapelele Ungariei și Germaniei au fost scoase din biroul de primar.

Regretabil este faptul că dl. Filip Marius Vasile deține și cetățenia maghiară și pe deasupra își câștigă existența în Germania fapt pentru care nu înțeleg de ce a fost deranjat tocmai de drapelele acestor două țări – Ungaria și Germania.

În ceea ce privește somația pentru îndepărtarea materialelor de construcții de pe domeniul public, aceasta i–a fost cerută după 2 ani de la finalizarea lucrărilor de construire a anexei gospodărești, în condițiile în care depozitarea materialelor de construcții este permisă, conform legii, doar pe perioada executării lucrărilor de construcții. Întrucât, comuna Cămin este o comună șvăbească renumită pentru gospodărirea exemplară și menținerea curățeniei în fața imobilelor, autoritatea locală nu permite depozitarea nejustificată de materiale de construcții pe domeniul public.

Referitor la iluminatul public, cererea domnului Filip Marius Vasile cu privire la montarea, pe strada dânsului, a unui corp de iluminat stradal nu a fost justificată, întrucât există montate, pe fiecare al doilea stâlp, corpuri de iluminat, ceea ce asigură în procent de 100% iluminatul public corespunzător în toată comuna. Excepție fac doar instituțiile publice unde sunt montate corpuri de iluminat pe fiecare stâlp.

Cât privește procesul – verbal de constatare a contravenției nr.1362/2017, contestat și câștigat în instanță de dl. Filip Marius Vasile, menționez că acest lucru s – a reușit prin mărturia mincinoasă a unei doamne din localitatea Cămin împotriva căreia, în viitorul apropiat, vom solicita luarea măsurilor prevăzute de lege.

Doamna a declarat în fața instanței că, numitul Filip Marius Vasile a construit fundația în perioada de valabilitate a autorizației de construire (2002 – 2004), deși această fundație a fost construită ilegal în anul 2010, fapt dovedit cu ortofotoplanul, dar care, din păcate, nu se poate folosi ca și probă în instanță. Construcția nu este nici la această oră finalizată.

Elaborarea P.U.D. ( Plan Urbanistic De Detaliu) pentru atelierul auto nu a fost solicitat de către angajata Primăriei ci de Consiliul Județean Satu Mare prin adresa nr. 86/20.06.2018, Primăria comunei Cămin putând elibera autorizații de construire doar pentru case de locuit și anexe gospodărești. Pentru toate celelalte tipuri de construcții se solicită aviz de la Consiliul Județean Satu Mare – Direcția Arhitect Șef. După finalizarea documentației PUD, obținerea tuturor avizelor, inclusiv de la Consiliul Județean Satu Mare și aprobarea acestuia în ședință de consiliu local, domnului Filip Marius i se va elibera și autorizația de funcționare.

Acuzațiile și comentariile răutăcioase ale cititorilor, făcute în necunoștință de cauză, la adresa mea nu reflectă în niciun caz realitatea. În funcție de posibilitățile legale, toți locuitorii comunei, fie tineri sau bătrâni, au fost și sunt sprijiniți de mine, indiferent în ce domeniu, fără să pretind orice fel de mită.

Cât despre familia FILIP din comuna Cămin, consider că aceasta are STRICT probleme personale cu mine, datorită rezultatului alegerilor locale din anul 2016, rezultat de care în mod evident nu a fost mulțumit.

Mulțumesc pentru publicare atât portalului Buletin de Carei cât și celorlalte portaluri care o vor distribui.

 

Cu stimă,

Sütő Imre – primar al comunei Cămin

comentarii

de MITI la 16 iulie 2018 - 20:08

….CRED CA ACEST PRIMAR,CA ȘI MULTI ALȚII, SUFERĂ DE CULTUL PERSONALITĂȚII….sa-i spună cineva ca-i plin cimitirul de „oameni de neînlocuit”….apropo, tot nu a spus de ce a pus steagurile celor doua state în primărie?…

de mihai la 18 iulie 2018 - 12:21

Razbunarea arma prostului si nu uita ca traesti in ROMANIA si ar trebui sa ai in birou doar drapelul Romaniei si al Comunitati europene dar tu cum esti un ungur inputit nu sti aceste lucruri

de sinkzsuzsanna la 18 iulie 2018 - 16:06

Pentru Mihai, care stă destul de prost, fiind român ROMÂN mare de tot. trăiești, comunității, nu știi.După ce vei învăța SĂ SCRII corect ROMÂNEȘTE, apoi să fluturi orice steag vrei tu.

de pro ciuta la 18 iulie 2018 - 16:44

jujika profesoara din Baia Mare nu stie să se exprime in romaneste dar da lectii si face alergie la steagul romanesc. Asa inveti tu copiii la scoala in Baia Mare?

de Grym la 26 iulie 2018 - 19:30

Dar ce sa intamplat cu registrul agricol din 2014?D na Udrea de Kalmand

de Ben..... la 27 iulie 2018 - 21:14

Nu asta este primarul care vindea becuri!?
Cum ajunge cineva de la vânzător de becuri la funcția de primar!Numai în RO se poate asa ceva.
Unde ajung incompetenți și analfabeți asta se intampla.

Demisia!!!!

de tamas la 27 iulie 2018 - 21:21

judetul SM e primul la coruptie! nici cu primarul din Careii nu este de rusine ca el are datoriile cu miliarde si daca nu vrea sa platestea fost pus retinere pe salar…nici casa nu are!

de Istvan la 28 iulie 2018 - 12:27

Careiul este mic copil pe langa ce se intampla in CAMIN!Primarul cu secretara rezolva orice cu un gulyas sau palinka pe la județ și asa toți închid ochii și il lasa sa faca de cap pe nesimțiți.
Primarul și Bacul a rezolvat pe bani ca nu avea nici o pregătire.Poate si-a rezolvat o diploma de la Goldis!?Incompetent nesimțit și șmecher.

de Anonim la 28 iulie 2018 - 13:58

Primarul din CAMIN ieri 27.07 Cauta atelierul cu comisia de la județ in capătul satului ascunși dupa stufisi de parca ar fii fost urmăriți de OZN.
Au stat ascunși câteva minute de parca erau niste emigranti care au trecut graniță ilegal în România.Dupa ce au observat că nimeni nu-i pe strada au intrat în stradă unde se află atelierul auto.Veni Vidi Vici
Au facut o cercetare aeriana după care au dispărut cu OZN ul.
Asta da comisie extraterestră!!!!

de sinkzsuzsanna la 30 iulie 2018 - 18:26

Pentru pro ciuta – alias tot un/o ciuta sub alt pseudonim: consider că nu am greșit în exprimare. I-am arătat lui Mihai, care avea niște greșeli de scriere, pe care pro ciuta/alias tot ciuta, nu le-a observat.Așadar, se scrie:trăiești, comunității, nu știi. Fie că pro ciuta/ alias tot o / un ciuta asta nu a observat sau nu a vrut să le observe. Ori pe acest site e valabil: eu scriu – eu le citesc – tot eu fac comentarii cu o grămadă de pseudonime? Dragă prociuta/alias tot un/o ciuta ai nimerit: da, dau lecții pentru cei ca tine să mai ieși din balcanism.

de viorel la 30 iulie 2018 - 21:00

esti o nerusinata sovina si plina de ura impotriva romanilor jujica! vai de elevii la care le predai. Directorul de la scoala stie ce profesori are?

Lasati un comentariu